Printerperikelen

Al meer dan een jaar sukkel ik gigantisch met mijn printer: op zich is het een bijzonder goed toestel, dat perfect kan printen in zowel zwart-wit als kleur, en dan meteen ook kopieert en scant. Kàn printen, want hij wil niet: hij drukt enkel één blad af met rare tekens, en dat is dat. Ik dacht eerst dat het aan de patronen lag, maar blijkbaar is het dat niet. En ik had net voor serieus veel geld allemaal nieuwe patronen gekocht, dus ik wil dat dit ding werkt. Scannen en kopiëren doet hij nog perfect, en gegevens van die scans doorsturen naar de computer lukt perfect, maar gegevens om te printen binnenladen weigert hij dus. Zucht.

Andere computer aansluiten? Nope, geen verschil.

Nieuwe kabel, eentje die ik nog liggen had? Nope, geen verschil.

Terug naar fabrieksinstellingen met de allernieuwste drivers? Nah.

Upgrade naar Windows 10 (tegen mijn goesting): geen effect.

Ik loadde dus alles up naar Smartschool en printte meteen op school, en voor niet-schoolgebruik moet alles maar digitaal: lang leve de papierloze maatschappij.

Tot ik vanmorgen examens aan het opstellen was, en voor de mondelinge reeks echt een overzicht van de mogelijke vragen nodig had om af te vinken. Blah. Tot plots mijn euro viel: het ding heeft een internetaansluiting, dus wie weet? En jawel: hij printte perfect!

Het ligt dus wel degelijk aan een kapotte USB-poort in de printer zelf, zo blijkt. Maar ik deed nog net geen vreugdedansje hier achter mijn bureau: een werkende printer, wat een luxe!

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *