Zuiddag

Wie er al van gehoord heeft en vooral al heeft meegedaan, is sowieso enthousiast. Maar als je het nog niet kent: Zuiddag is een aanrader.

Zesdejaars van gans Vlaanderen komen een dagje werken, en daarvoor stort de werkgever 40 euro (privépersoon) of 50 euro (bedrijf) naar Zuiddag, waar het integraal naar een goed doel gaat.

Vorig jaar is er hier een leerlinge aan de slag gegaan om de berging, een project waar ik me maar niet kon aanzetten, aan te pakken. Sindsdien heb ik dus een schitterende, praktische berging. Ook dit jaar ben ik van plan om een van mijn leerlingen aan het werk te zetten. Ik weet nog niet precies wat, maar er is altijd wel vanalles te doen, al was het maar tuinwerk.

Met andere woorden: heeft u nog ergens zo een van die klusjes die op uw zenuwen werken, waarvan u al lang zegt dat het dringend moet gebeuren en die u maar op de lange baan blijft schuiven: het zou wel eens het juiste moment kunnen zijn. Samen de zolder opruimen, bijvoorbeeld, waarbij de jonge benen al het overtollige gerief de trap afdragen richting garage, en u helpen bij het rijden naar het containerpark. Of dat tuinhuis en de ramen afschuren en een nieuw laagje beits geven. Of uitgebreid mee naar de Ikea gaan, u helpen dragen met pakketten en ze voor u in elkaar zetten. Of desnoods gans uw boekenkast uitlegen, grondig afstoffen en alles weer netjes gesorteerd op zijn plaats zetten, ik zeg maar wat. Zelfs babysitten is een optie, zolang het maar op donderdag 22 oktober is.

U opgeven is kinderspel, en desnoods wil ik het voor u doen. U kiest overigens zelf wie er bij u komt werken, ze solliciteren zelf. Stad, platteland, dat maakt niet uit. Gewoon doen.

(De blogpost van onze school over Zuiddag vindt u hier.)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.