Win: 2 x 2 tickets voor de Belle Epoque picknick op 20 en 21 juli in ZOO Antwerpen

Ik geef het toe, ik ben een echt wijf als het op series en films aankomt. Ik kijk namelijk dolgraag naar kostuumdrama’s, zoals Downton Abbey, The Remains of the Day, Great Expectations, Tess of the d’Urbervilles, Jane Eyre, Sense and Sensability, Pride and Prejudice… Ik ben verlekkerd op de kleren, de sfeer, de omgangsvormen. Pas op, ik zou echt niet willen ruilen, daarvoor ben ik te veel gehecht aan het moderne comfort. En je wou vooral ook niet arm zijn in die tijd. Maar geef toe, die prachtige jurken, hoeden, parasols, en dan de galante heren met hun hoge hoeden en pandjesjassen… Mmm!
banner BE 600x160
Maar ik ben blijkbaar niet de enige die er zo over denkt, en dat is de Zoo van Antwerpen, dé exponent van de Belle Epoque in ons land, niet ontgaan.
Keer terug naar de nostalgische tijd van het begin van de 19e eeuw. Naar jaarlijkse traditie ademt de ZOO op 20 en 21 juli een romantische Belle Epoque-sfeer uit. Gestart naar aanleiding van de 170ste verjaardag van de dierentuin wordt dit succesvolle evenement een weerkerend feest. Kom mee picknicken in stijl. Trek je mooiste Belle Epoque-kledij aan en flaneer door ZOO Antwerpen.

Picknicken op het gazon

Deze dagen flaneer je in historische klederdracht langs de gebouwen in de ZOO uit die tijd. Ontmoet sprekende voorbeelden van deze tijdsgeest: een fietser op een vélocipède met groot voorwiel, een fotograaf met zijn driepoot en talloze dames en heren met de typerende zomerparasols, hoeden, elegante wandelstokken en lange handschoenen. Kanten krulletjes en frutseltjes bij de vleet.

Zoo

Brood & spelen

Ook zonder je te verkleden kan je trouwens genieten van (en vooral je vergapen aan) al deze nostalgie. Geniet van mooie muziek, optredens en dansles. Geef de jongeren hun amusement met kinderspelletjes zoals petanque, bakschieten, hoepels en steltlopen. Boetseren of laten grimeren? Ook superleuk, vooral met een suikerspin of ijsje als tussendoortje. Smulpapen verlekkeren zich verder aan een heerlijke barbecue, cava, slaatjes en andere heerlijkheden.

Dresscode

Vrouwen dragen uitbundige bloezen in lichte kleuren en lange rokken. Parasols, handschoenen, hoeden, of broches zijn een must. Mannen zie je in kostuum met wit hemd en gilet, jongens dragen bretellen en meisjes jurkjes met witte sokjes in schattige schoentjes. Snuister op de zolder, bezoek een kringwinkel of huur je kledij met 10% korting bij Huis Baeyens. Ga naar zooantwerpen.be voor info en de kortingsbon.

Unieke combinatie

ZOO Antwerpen werkt met een eigen, internationaal gerenommeerd onderzoekscentrum, het CRC (Centre for Research and Conservation), aan wetenschappelijke projecten. “We verhogen het welzijn van de dieren volgens de huidige inzichten en komen tegemoet aan het comfort van onze bezoekers. We zijn trots op ons beschermd monument met een uniek kunstpatrimonium en exotische gasten in een bijzondere landschapstuin in Franse stijl. De Belle Epoque Picknick past hier perfect”, aldus woordvoerder Ilse Segers.

Tickets

Kinderen (3 t/m 17), 60+    €17,50
Volwassenen                     €22,50

Bij deze een aantal sfeerbeelden van vorig jaar: www.zooantwerpen.be/fotolink.

Maar!

Ik mag hier twee duotickets weggeven voor dit evenement. Heb je er dus zelf ook zin in om een van deze twee dagen naar de dierentuin te komen en te genieten van alle pracht en praal, laat dan iets achter in de commentaren, mét geldig emailadres. De wedstrijd wordt afgesloten op dinsdag 14 juli om 12.00u. Dan laat ik Merel twee winnaars trekken, en stuur ik hen een mailtje. Probeer daar zo snel mogelijk op te antwoorden met je adresgegevens, en de tickets komen per post jouw richting uit. Let wel, één deelname per persoon, want als je meer dan één keer reageert, word je zonder meer geschrapt.

En wie weet kom je me dan wel tegen in een pracht van een jurk met een pareltje van een hoed!

7 Antwoorden op “Win: 2 x 2 tickets voor de Belle Epoque picknick op 20 en 21 juli in ZOO Antwerpen”

  1. Wat een mooi evenement! Ik zou dit wel eens willen zien…alleen jammer dat ik die dagen niet vrij ben, toeme toch…net nu er iets te verdienen valt, val ik uit de boot (hihi)

  2. Mijn echtgenote wil dolgraag naar deze picknick gaan … ik ben dus dringend op zoek naar een belle epoque “outfit” voor heren … en een tocket winnen zou biezonder leuk zijn

  3. Mocht je nog een duoticket beschikbaar hebben, ik zou er mijn zus wel een groot plezier mee kunnen doen. Mijn zus en schoonbroer kunnen dan met mijn metekindje al eens de zoo gaan verkennen 🙂

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.