Hexaflexagon

Twee van mijn leerlingen hebben hun onderzoekscompetentie van wiskunde over de hexaflexagon gedaan: een ongelofelijk wijs gevouwen stukje papier, dat je kan flippen om telkens nieuwe figuurtjes te zien. Al naargelang het aantal vouwen, kan je er meerdere kanten en combinaties in vinden. Ik heb er hier thuis een paar gemaakt voor de kinderen, en we hebben nog steeds niet alle kanten eruit kunnen halen.

Hoe ziet het eruit? Wel, als een hexagon dus, maar wel vouwbaar. Je kan het patroon zelf tekenen, maar het web zou het web niet zijn, als je niet al kant-en-klare patronen kon afdrukken, die je dan moet uitknippen en vouwen.

Hier vind je er zo een aantal. En vervelen de kinderen zich in de vakantie? Hier zijn ze alvast een paar uur zoet mee, gegarandeerd!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.