Fotoprobleem

Ik heb uw hulp nodig. Toch als u iets van basisinstellingen van computers weet, en van foto’s.

Sinds ik namelijk op mijn nieuwe computer zit, krijg ik mijn foto’s niet meer deftig geüpload in WordPress. Ze komen nog perfect portrait of landscape in mijn verkenner terecht, maar zodra ik ze upload in WordPress, staan ze allemaal landscape, en moet ik ze manueel draaien. Dat is vervelend, maar op zich nog zo erg niet. Vervelender is dat ze dan wel op een PC deftig in mijn bericht staan, maar niet op tablet of telefoon: dan zijn ze gedraaid en met foute verhoudingen. Als ik trouwens op PC dan op zo’n manueel gedraaide foto klik om de grotere versie te krijgen, staat die ook weer plat.

Zucht.

Iemand ook maar enig idee waar ik moet beginnen zoeken?

Ik heb wel degelijk de laatste nieuwe versie van WordPress, en het ligt ook niet aan mijn fototoestel, want het is toestelonafhankelijk: ik heb het zowel bij mijn Canon, als een kleinere Olympus of mijn iPhone.

Uw hulp is me wel wat waard: een stevige gin-tonic (hier te nuttigen dan wel) of een zelfgebakken taart. Want het werkt stevig op mijn zenuwen, en ik krijg het niet opgelost.

EDIT: binnen het uur was mijn probleem opgelost: er bestaat gewoon een plug-in voor! Frederic zette hem in de commentaren, maar ik had hem al eerder gekregen via een ganse discussie op Facebook. Mijn vrienden zijn de max!

Eén antwoord op “Fotoprobleem”

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.