Zeg, hoe zit dat nu met uw verbouwingen?

Die vraag krijg ik dus geregeld.

Tsja, goed en niet goed.

In de keuken/woonkamer is alles in orde, intussen. Ook kleine dingetjes zijn opgelost geraakt, zoals een van de crepines (afsluitingdingen in uw pompsteen) die niet goed werkte, en een plank die beschimmeld van onder de OSB kwam. Alleen de mannen van de corian moeten nog langs komen om de boel op te schuren, en de hoekjes in orde te zetten. Maar dat is eerstdaags gepland.

Barts bureau is af, en in de inkomhal is de gebarsten egaline – er liep een verwarmingsbuis van de vloerverwarming onder, en dus was alles te snel gedroogd en gebarsten – verwijderd en opnieuw gegoten, nu de verwarming af ligt. Dat moet nu even drogen, en dan komen ook daar de metaalplaten. Dan moet enkel de bel nog in orde gezet worden. Die werkt wel op onze iPhones, maar moet nog signaal geven naar een ding-dong in de woonkamer.

Boven is ook alles zo goed als klaar. De elektricien moet nog een lamp in Kobes kamer in gang krijgen, en dat is het.

Intussen is wel de schuifdeur in de nieuwe badkamer beginnen slepen, en daar moet de schrijnwerker dus even naar komen kijken, maar veel zal dat wellicht niet zijn.

En dat is dat, eigenlijk.

Ik ben zo langzaam bezig overal opnieuw kaders op te hangen, extra spullen te installeren, en vooral op te ruimen. Maar eerst zijn er nu examens en verbeteringen, en die krijgen uiteraard absoluut voorrang. Maar ik weet vooral wat gedaan in de vakantie: opruimen opruimen opruimen.

Zucht.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *