Koppig zijn doet geen zeer.

Nog een chance.

Morgen is het Kobes communie, en dus was ik deze middag tafels naar beneden aan het halen, in elkaar aan ’t zetten, en schikken. En merkte ik, dat ik eigenlijk totaal niet nagedacht had over een tafelkleed. Op onze vierkante tafel past perfect een rood tafelkleed, maar ik heb die niet voor de andere tafels, en dat gingen dus grijze moeten worden, of witte. En om eerlijk te zijn: het had totaal geen zicht. Meh.

Toen dus tegen vijf uur – Bart was al thuis van drieën om te helpen – al de rest klaar was, kon ik het niet laten: ik sprong op de moto en reed naar de stoffenwinkel in de Sleepstraat. En jawel, ze hadden prachtige witte stof van dubbele lengte. Mijn tafelconstructie was iets meer dan twee meter in ’t vierkant, dus drie meter stof zou ideaal zijn. Content als een katjen reed ik terug naar huis, en merkte ik twee dingen op. Eén: de vouw in het midden van de stof, waar ze op de grond had gestaan, was behoorlijk vuil, en twee: een halve meter overschot aan alle kanten was er serieus over, dus ik zou beter een stevige boord inleggen.

Bon, de stof vloog in de wasmachine en droogkast, en ik haalde de naaimachine boven. Een boord van 30 cm rondomrond, dat ging me 20 cm overhang opleveren, en dat was ideaal. Ik begon ijverig na te meten, in te spelden, af te boorden en te stikken. En dat duurde eigenlijk alweer allemaal veel langer dan gepland, maar bon. Om elf uur kondigde ik trots aan dat het klaar was, en dat het in orde ging zijn!

Tot ik het tafelkleed op de tafel legde. Teleurstelling en ontgoocheling was mijn deel! Die stof was blijkbaar behoorlijk wat gekrompen in de lengte, in die mate zelfs, dat ik amper een paar centimeter op overschot had! Man man man…

IMG_9305

Maar ik zag het echt niet zitten om de naden nog los te maken en te herbeginnen. Dan maar zo… Het was nog altijd beter dan het oorspronkelijke grijze en rode. En voor een volgende zitting leg ik het dan wel uit.

Zucht.

Zal me leren om niet nog eens na te meten!

Enfin, mijn bloemstukje was tenminste toch gelukt. En met een deftige tafelschikking zag het er toch nog redelijk uit.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.