Quiche met kalkoen en prei, en weinig calorieën

IMG_9002

Eigenlijk is het een variante van het recept dat ik hier heb gepost, en dat was op zijn beurt dan weer een variante op een Weight Watchers-recept uit Stap voor Stap Gezond Koken.

Het originele had naar mijn goesting niet genoeg groenten, en ik ben ook verzot op bladerdeeg, dus heb ik het aangepast. Het is nog steeds lang zo vet niet als een echte quiche, en het blijft een magere maaltijd, maar wel zeer lekker.

Wat heb je nodig? (4 personen)

– een rol bladerdeeg (niet met boter)
– 1/2 kippenbouillonblokje
– 420 gr kalkoen (of kip, naargelang waar je zin in hebt)
– 2 ajuinen
– rozemarijn, liefst vers, maar die had ik niet
– 2 eieren
– een dikke steel of twee prei
– 75 ml ongezoete gecondenseerde melk
– 2 eetlepels room (5% vet)
– zout en peper
(- optioneel: geraspte kaas)
– quichevorm (in mjin geval een stenen ronde taartvorm, ideaal want je kan er in snijden)
– oven op 200°C

Hoe doe je het?

– Los het bouillonblokje op in een steelpan met een halve liter water. Snij de kalkoenfilet in repen, en gooi hem samen met de gesnipperde ajuin, de gesneden en goed gewassen prei en de rozemarijn in de bouillon. Laat ongeveer een kwartier koken.
– Laat uitlekken en afkoelen, en trek het vlees uit elkaar. Leg de bladerdeeg in de vorm, en leg de kalkoen met de ajuin, prei en rozemarijn er bovenop. Eventueel kan je nog wat champignons toevoegen, als je het te weinig vindt.
– Klop de eieren los met de melk en de room, voeg peper en zout toe. Giet over de kalkoen. Bestrooi eventueel met de kaas en zet een twintigtal minuutjes in de voorverwarmde oven.

Serveer met een flinke portie groen.

2 Antwoorden op “Quiche met kalkoen en prei, en weinig calorieën”

  1. Hallo,

    Inspiratie aan het rondsurfen en toen kwam ik op jou ww-recepten, met homemade-foto’s ! Super ! Klein vraagje : wat bedoel je met bladerdeeg zonder boter ? Oh wacht is dat dat je hebt, pizzadeeg, bladerdeeg en er ligt ook nog iets anders : kruimeldeeg denk ik ? Is dat het dan ?

    Gr,

    Noesch (nog elke dag aan het bijleren 🙂 )

  2. Je hebt bladerdeeg met echte boter, en bladerdeeg met margarine. Die laatste heeft toch wel nog wat minder calorieën dan de andere variant, vandaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *