Het gaat vooruit

Ze zijn hier plots in een hogere versnelling geschoten, heb ik de indruk.

De vloer in de keuken ligt er intussen bijna helemaal, maar moet nog geboend worden: er ontbreekt nog een laatste stukje, vandaar. Maar we zijn echt fan, echt waar.

IMG_9042

IMG_9043

In de badkamer hangt de nieuwe folie, met de Melopee van Van Ostaijen, en het ziet er goed uit. Alleen is het moeilijk op foto vast te leggen wegens tegenlicht. We hebben er ook een kastje gezet: extra bergruimte voor Bart.

IMG_9031

IMG_9047

In Barts bureau zijn ze ook volop bezig: de vloer ligt er, de kast is geïnstalleerd, en het bureaublad hangt er voorlopig.

IMG_9033

IMG_9044

Blijkbaar hebben ze veel meer tijd gespendeerd dan gedacht aan de gordijnbak, want die wilde niet meewerken.

IMG_9045

Het was de bedoeling dat zijn bureau af was tegen vrijdagavond. Maar het bureaublad moet dus nog definitief opgehangen worden, de muren moeten nog een laatste laag verf krijgen, en de vloer moet geboend worden. Ze plannen het voor maandag, dan zou Bart erin kunnen. Oef.

In de vroegere rommelberging staat nu een gigantische kast, om alle vroegere, niet eetbare rommel opnieuw op te bergen, zoals kuisgerief, vazen, WCpapier, inpakpapier, enfin, u weet wat ik bedoel.

IMG_9003

IMG_9004

IMG_9005

Intussen is er ook een nieuwe droogkast. De huidige is niet kapot, maar da’s ene met luchtafvoer naar buiten, en boven heb ik geen uitgang, dus moet het ene zijn met condens of warmtepomp. Ik had eerst rondgekeken voor een tweedehands, maar toen dacht ik: liever geen gesukkel en garantie, en dus belde ik rond een uur of drie naar mijn vaste leverancier, AST aan de Albertlaan. Zij hadden de machine staan die ik wilde, aan dezelfde prijs als pakweg een Vandenborre, maar wel met véél betere service. Service als in: “Zijt ge thuis rond een uur of vijf, madame? Want dan kan onze technieker die gerust nog brengen en installeren, dat duurt niet lang”. Effectief, tegen vijf uur stond die mens hier, tien minuten later stond de machine netjes geplaatst op de eerste verdieping, en nog tien minuten later stonden zowel ijskast als diepvries (die ook van bij hen komen) niet langer in de garage, maar netjes op hun plaats in de keukenberging. Ha ja, want die mens heeft het juiste gerief om dat soort dingen te transporteren zonder dat het parket beschadigd raakt. Service, daar doe ik het voor. Een aanrader!

IMG_9048

En de tuin, die krijgt alle dagen meerdere keren water, en ziet er fantastisch uit. Ge weet niet half hoe blij ik ben.

IMG_9046

5 Antwoorden op “Het gaat vooruit”

 1. Wij zijn eigenlijk best tevreden tot hiertoe van VDB maar ik hou AST zeker in mijn achterhoofd als tip, je weet nooit waar het nuttig voor kan zijn.

 2. Hallo,wij vinden de vloer in je keuken top! Kan je wat meer gegevens geven over wie deze geplaatst heeft en of je tevreden bent.
  Met vriendelijke groeten
  Sofie

  1. Goh, Sofie

   die vloer is eigenlijk gewoon 3 mm plaatstaal, gelegd op een perfect gladde egalisé ondergrond, zonder lijmen of voegen. Bij ons heeft gewoon de schrijnwerker/aannemer dat gedaan. Het moet wel tot op de mm uitgemeten worden, en wordt dan zo besteld in de plaatwalserij, blijkbaar. De naden liggen tegen elkaar, en het schuift niet door zijn eigen gewicht.

   Daarna is alles in de zwarte boenwas gezet, en dat is eigenlijk ook het enige onderhoud: dweilen zoals een geboend parket met zo’n speciaal parketproduct, en om de zoveel maanden een vers laagje boenwas. That’s it.

   Gudrun

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.