Stad in Beeld

Al voor de derde keer ga ik in de GWP (Geïntegreerde WerkPeriode, ofte projectweek) mee met de vijfdejaars op fotografieweek. Ik moet zeggen: het project ligt me echt wel, de vijfdes is een fijne leeftijd om mee te gaan (16-17 jaar) en ook met de collega’s schiet ik goed op.

Dit keer is overigens de eerste keer dat ik ook echt een dag te organiseren heb: het project is op zich wel volledig uitgewerkt, maar de studenten-fotografen konden zich dit jaar niet vrijmaken voor de workshops op maandag. Ik heb toen maar een oproep op mijn Facebook gezet, en binnen het uur had ik drie professionele fotografen vast, en die konden me ook nog een vierde persoon aanraden. Allemaal mensen, overigens, die al vaker workshops hebben gegeven, en die het klappen van de zweep kennen.

Gisteren heb ik – eindelijk – met hen samengezeten. Enfin, met twee van de vier, want eentje was ziek, en nummer vier kon zich ondanks alles toch niet vrijmaken. Ik wilde met hen de foto-opdrachten doorheen de week overlopen, want met die van de vorige jaren was ik toch niet helemaal gelukkig, en zij bleken dezelfde mening toegedaan.

Na veel gepalaver – niet over de workshops op zich, want dat sprak eigenlijk zowat voor zichzelf – hebben we een evenwichtige opdracht uitgewerkt, denk ik, met portretten, straatfotografie, promofoto, groepsfoto en ‘selfie’.

Ik hoop maar dat de leerlingen het ook goed zullen vinden. Enfin, er zijn er altijd die er tegen hun zin bij lopen en dus maar wat rondhangen, maar ik hoop dat de rest er echt wel iets aan zal hebben. Ik weet dat het mij alvast geholpen heeft, twee jaar geleden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *