Vooruitgang

Er is eindelijk weer schot in de zaak! Zichtbare vooruitgang dus, en dat was nodig, want gans die verbouwingen beginnen serieus op mijn zenuwen te werken. En dan bedoel ik niet de nieuwe bureau of de keukenvloer, want daarvan wisten we dat dat langer ging duren, dat was ook zo afgesproken. Maar de schilderwerken, die gingen vorige donderdag af zijn, ten laatste vrijdag. Intussen zijn we een week verder, en loopt er hier nog steeds een paar werkmannen rond. Daarvan krijg ik het op mijn heupen: beloof niks dat je niet kan waarmaken.

Soit, verbetering dus.

In de berging naast de keuken zijn er vorige vrijdag leggers en planken geïnstalleerd. Ik heb intussen nog een extra set gevraagd en gekregen, want ze mogen wat dichter op elkaar staan. In elk geval ziet het er goed uit. En is het een gerief.

IMG_7684

IMG_7683

Nu dus mogen we beginnen met alles uit de oude berging naar hier te halen (voorlopig toch) want die moet leeg zijn: daar komt een nieuwe deur, de oude deur wordt dichtgemetseld, en er komen gesloten kasten. Een deel van het gerief zal daar dus opnieuw naartoe mogen, zoals kaarsen, inpakpapier, vazen… Maar voorlopig wordt alles in de nieuwe berging gestouwd.

Intussen is ook de keuken zo goed als afgewerkt (behalve de vloer dus): alles is definitief geschilderd, de metaalplaten staan aan de zijkant en zijn al intensief gebruikt, en het ziet er eigenlijk wel goed uit.

Met gesloten berging, gesloten luik aan de pompsteen, en ledlicht aan:

IMG_7720

Open berging (die intussen al redelijk vol staat) en licht uit.

IMG_7716

Met het luik aan de pompsteen open, zodat we aan de stopcontacten en wat basisgerief kunnen. Ideaal voor als er volk komt: ge kunt alles wegsteken ^^

IMG_7717

En nu dus met gesloten luik:

IMG_7719

De ene witmetalen wand, waar Wolf al meteen de tafels voor Kobe heeft opgeschreven.

IMG_7718

De andere wand zit momenteel nog even in het plastiek, maar ook dat komt goed. Eindelijk.

Intussen zijn ook de gordijnbakken geplaatst en geschilderd, en kan ik dit weekend mijn gordijnen terughangen. Kunnen de buren niet meer zwaaien als ze ’s avonds passeren.

Alleen het ene raamkozijn moet nog een laagje krijgen: dat was beschadigd door het vernieuwen van het glas. En dan zijn we er, geloof ik. Nog een week of vier wachten totdat de vloer droog genoeg is, en dan kan het definitief afgewerkt worden.

Boven, daar spreken we even niet over. Het gaat wel vooruit, maar het is nog allemaal veel te nat door al dat water dat we binnengekregen hebben. Er kan dus nog niks geschilderd worden. Intussen staat de sokkel voor de wasmachine er wel al, en is de plooideur geplaatst. Eigenlijk staat het min of meer schilderklaar, maar is de muur nog steeds kletsnat.

Kobes kamer is ook schilderklaar, en daar staat nonstop een bouwdroger te blazen. Hopelijk lukt het tegen eind volgende week om te schilderen, het vochtgehalte neemt gestaag af, gelukkig maar. Kobe kijkt ernaar uit om in zijn nieuwe kamer te zitten, en Wolf om eindelijk het rijk voor zich alleen te hebben, en alle rommel te kunnen opruimen. Alle speelgoed is namelijk uit de kasten hier beneden gehaald (die moesten ook leeg) en staat dus op hun kamer, zodat ze nog met moeite kunnen passeren.

Er komen nieuwe grote kasten bij, en dan zou er toch plaats genoeg moeten zijn. Hoop ik. En anders moeten ze maar gerief weggeven.

En avant!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *