D-Day. Of toch niet helemaal

Vandaag moest de keuken eigenlijk opgeleverd worden. U hoort het al aan mijn manier van stellen: het is niet helemaal gelukt.
Maar de houten wand is weg, en we kunnen de keuken min of meer een beetje gebruiken. Ha ja, want in de oude keuken is er momenteel geen verwarming meer  (het was of de oude of de nieuwe met verwarming, niet allebei) en eten bij tien graden lijkt me nu niet zo gezellig.

Het had wat voeten in de aarde. Het zal nog behoorlijk wat voeten in de aarde hebben ook. De bedoeling was dat vandaag alles af was, behalve dan de vloer (de chape moet drogen, de staalplaten kunnen maar gelegd worden in januari) en het schilderwerk, want ook daar moet het plakwerk nog drogen. Maar de rest had af moeten zijn.

Maar bon, dit is wat het vandaag is geworden.

Eerst kwamen ze met de corian, voor zowel het kookeiland als de tafel zelf.

IMG_7448

IMG_7446

Het tafelblad dat onderaan trouwens in hout blijkt te zijn.

IMG_7447

Omdat ze de wand zo lang mogelijk wilden laten staan om het stof te vermijden, moest Yarek er een gat in maken, zodat het tafelblad er door kon. Hilarisch zicht, vond ik.

IMG_7449

IMG_7451

IMG_7452

IMG_7453

IMG_7455

IMG_7454

IMG_7459

Toen de wand weg ging, was er dus dit uitzicht:

IMG_7460

Er is helaas nog een ganse resem dingen die niet in orde zijn:

– de corian moet nog volledig opgeschuurd en afgewerkt worden
– er is geen water
– de afvoeren zijn niet aangesloten – dat komt hopelijk morgen
– de oven bleek de verkeerde te zijn, met een deur naar rechts ipv links. Geen oven dus voorlopig
– de mannen van de toestellen, zijnde AST, hebben kweetniethoelang geprutst aan de koelkast, omdat er een plank onderaan zat die de deurtjes ondersteunde maar daar niet hoeft te zitten, dat was gewoon voor de installatie. Planner en schrijnwerker stonden er nota bene op te kijken. Ze hebben een dik uur verloren, denk ik. De vaatwas is dus nog niet verzet van de oude keuken naar de nieuwe, daar komen ze maandag voor terug. Grmbl.
– de stopcontacten werken, de lichten nog niet. Elektrieker komt morgen of maandag.
– de gordijnbakken zijn er niet. Hopelijk volgende week
– de dampkap is nog niet afgewerkt en werkt nog niet.

Poeh. We moeten dus wel eten in de nieuwe keuken (in de oude is ook de tafel verdwenen intussen), maar er is nog geen water, dus dat moeten we nog halen in de oude. En ik heb geen halve bladzijde verbeterd, ik zit hopeloos achter op de planning. En er liep dus vanalles mis, en mijn stresslevels zijn de moeite, vrees ik.

Enfin, het is nog een week voordat het bouwverlof is. Op hoop van zege.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *