Hoodies zijn niet voor 40+, zo blijkt.

Het ging in de klas daarstraks over kledij en hoe de kledij van iemand de status kan uitdrukken. Dat een respectabele Romeinse vrouw altijd een jurk droeg tot aan de enkels. Blote armen en een duizelingwekkend décolleté waren niet echt een bezwaar, maar die benen, die hield je min of meer bedekt, als je als fatsoenlijk wilde beschouwd worden. Slavinnen, dat was wat anders. Die droegen meestal een kortere tunica, gewoon omdat dat praktischer was om in te werken. En als je als dominus je slavinnen graag in nauwelijks verhullende niemendalletjes zag rondlopen – denk maar aan de Spartacus-reeks – dan was dat maar zo.

Van het een kwam het ander: wat je op school ook best wel of niet droeg, of hoe je je ook moet kleden naar je leeftijd.

Een van de jongens opperde dat leggings eigenlijk voor niemand een correct kledingstuk zijn, toch niet als je ze als broek gebruikt. Daar kwam protest op: sommige meisjes vonden dat het moest kunnen, als je daar een beetje het figuur voor hebt. Ha ja, en uiteraard ook de juiste leeftijd, namelijk onder de twintig. Want sommige mensen, die kleden zich toch echt wel te jong! Zo van die oudere vrouwen met leggings, of van die korte rokjes, of van die naveltshirts en zo. Allez zeg! Of, zo zei er eentje, van die ouwe mensen met een hoodie aan! Mijn pa, he, die draagt dat dus nog! Komaan zeg, snapt die dan niet dat hij daar al te oud voor is? Hij is al drieënveertig, en dan zo’n hoodie, da ga wa nie ze!

Waarop ik voorzichtig poneerde dat ik toch ook soms naar school kwam in een vestje met een kap, dus eigenlijk ook een hoodie. En dat ik ook al tot die “ouwe mensen” behoorde.

Tsja.

Haar kleur was navenant, het gegrinnik in de klas ook. Maar blijkbaar vonden ze dat het bij mij dus allemaal zo erg niet was. Al een chance :-p

2 Antwoorden op “Hoodies zijn niet voor 40+, zo blijkt.”

  1. Ik wist eigenlijk niet wat een hoodie was… Maar kijk, weer iets bijgeleerd. Hoodies zijn voor alle leeftijden, leggings als broek vind ik ook wel behoorlijk fout. Toch om mee buiten te komen.
    Wel leuk dat ze jou niet meetellen bij de oudere mensen.

  2. Ik draag vaak leggings als broek in de winter, met zo’n mooie lange trui erover… Je moet gewoon weten waarmee je je spullen kunt combineren. Enne… ik hou me niet aan “mode”. Ik bepaal mijn stijl zelf. Soms geeft dat een mislukking, maar meestal trek je er toch bewonderende blikken mee ! Mijn moeder, op haar zeventigste, kan nog prima buiten komen in hotpants, laat staan zo’n navel-t-shirt. Op kleding staat geen leeftijd, vind ik. Maar van die rib-fluwelen broeken ? Bweurk, op alle leeftijden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *