Auw.

Dat mijn lijf gevoelig is voor vetrijk eten, dat heb ik intussen al door. Na zowat elk rijk diner heb ik het zitten: buikkrampen en misselijkheid, en uiteindelijk ook buikloop. Tsja. Ik weet dus dat ik moet opletten met vettige dingen.

Maar blijkbaar is er meer dan dat, is er wellicht iets specifieks waar ik op reageer, maar ik heb er geen idee van wat.

Want daarstraks, na het avondeten, ben ik opnieuw flauwgevallen van de buikkrampen, net zoals in juni vorig jaar. Nochtans had ik niet echt speciaal vettig gegeten of zo. Een beetje ontregeld door de Ankoria gisteren, misschien, en daar sandwichen gegeten met eiersla. Ook ’s avonds nog een halve zak kroepoek binnengespeeld, dat wel. Maar vandaag niks bijzonders.

En toch kreeg ik daarstraks gigantische buikpijn, met serieuze krampen. Een langdurig toiletbezoek was het gevolg, en jawel, plots werd ik weer enorm misselijk. Ik heb nog om Bart geroepen, en ik dacht dat ik nog uit eigen beweging gaan liggen was. De serieuze buil op mijn rechterwenkbrauw spreekt dat laatste helaas tegen. Volgens de kinderen ben ik toch wel een behoorlijk tijdje buiten westen geweest. Ik ben uiteindelijk met Barts hulp rechtgekrabbeld, heb nog wat op de pot gekampeerd, en ben dan de rest van de avond in de zetel blijven liggen.

Ugh.

Wist ik maar wat precies het veroorzaakt, dan kon ik dat vermijden. Maar ik heb dus echt totaal geen idee šŸ™

3 Antwoorden op “Auw.”

  1. Misschien eens een bloedtest overwegen? Hoewel dat ook niet altijd duidelijke resultaten geeft…
    Of een eliminatiedieet waarbij je de meeste allergenen tijdelijk niet meer eet en daarna stap voor stap terug toevoegt? (duurt langer, maar dan ben je wel zeker)

  2. er gaat een kort maar hevig buikbeest rond. zowel ik als Manon hebben het ook gehad. wat de rest van het probleem betreft: vibtil is goed om preventief te nemen.

  3. Omdat je het zelf met vetrijk eten in verband brengt, dacht ik meteen aan de gal. Situeren de krampen zich eerder rechts in de buik? Misschien toch eens naar de huisarts?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *