En toen was er een vloer – plafond.

Op de vorige werfvergadering van dinsdag bleek er een probleem te zijn: de betonplaten waarmee het plafond van de gelijkvloerse verdieping moest gevormd worden, hadden twee weken vertraging. Onaanvaardbaar voor de projectplanner, want dan zouden ook de opmetingen van de ramen twee weken vertraging oplopen, en daarmee ook de ramen zelf, en dus de hele planning.

Blijkbaar was er een alternatief: een soortement van betonnen balkjes met daarop speciale stenen. Ik heb het wel al vaker gezien bij ruwbouw, en blijkbaar was er een bedrijf in Kortrijk dat dat liggen had in stock. Gisteravond zijn de mannen van EBM er nog omgereden, en om half tien waren ze de laatste stukken hier nog aan het lossen.

Deze morgen zijn ze dan met drie beginnen werken: de twee vaste werkmannen, en de baas zelf, Hasan. Eigenlijk verbazingwekkend hoe vlot het allemaal ging. Het stond dan ook allemaal klaar.

verbouwing15

verbouwing16

verbouwing17

verbouwing18

verbouwing19

Het was eigenlijk ook wel hard nodig, want maandag komt eerst de stabiliteitsingenieur kijken om zijn fiat te geven over de nieuwe constructie, en dan komen ze beton storten. Ik ben benieuwd.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *