Gehaktballetjes met couscous en muntsaus

Ik heb massa’s munt in de tuin staan, en ik wilde daar eigenlijk wel iets mee doen. Dus keek ik in de index van ‘Gezond Gezin’ van de Weight Watchers, en zag daar die gehaktballetjes met couscous en muntsaus staan. Ik vond dat het er behoorlijk fris uitzag, en dacht: “Waarom niet?”

muntballetjes

Zelf vond ik het eigenlijk wel lekker. De kinderen waren minder enthousiast over de balletjes, maar vonden de couscous dan wel weer super. Tsja!

De balletjes zijn wel eventjes werk: rundsgehakt, broodkruim, ui, knoflook, peterselie en munt, flink door elkaar kneden, en dan balletjes rollen, die je bakt in een lepeltje olijfolie in de oven.

De couscous is veel eenvoudiger: courgette en paprika in brunoise snijden (lang leve de snijder van Tupperware), onder de couscous mengen, alles overgieten met kokend water en laten wellen. Daarna olijfolie en fijngesnipperde munt toevoegen.

En de saus? Yoghurt met munt en citroensap.

Misschien een beetje veel munt, maar wel heerlijk fris voor een warme dag. Te vinden op pagina 167 van ‘Gezond gezin’, voor 11 punten per persoon.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *