Snelle Thaise curry met kip… of toch ongeveer

Ik zat te bladeren in het ‘Gezond Gezin’ boek van Weight Watchers, en kwam een snelle Thaise curry tegen. Ideaal, dacht ik. Alleen hou ik niet zo van varkensvlees, en verving ik dat door kip. Ik maakte een boodschappenlijstje op voor Bart, en zag het volledig zitten.

pijpajuin

Alleen bleken de krielaardappeltjes die hij meegebracht had, geen ‘natuur’ te zijn, maar reeds gekruid met chili en zo. En vond ik nergens mijn groene currypasta terug, terwijl ik er zeker van was dat ik er staan had (ik heb ze drie dagen later gevonden, uiteraard). Oh, en waren de kerstomaatjes bijna op. Ach ja, het ging sowieso wel lekker zijn, daar was ik gerust in. En ik kreeg gelukkig wel gelijk. Het ziet er totaal anders uit dan op de foto in het boek, maar minstens even lekker, vermoed ik.

Wat zit erin? Kip dus, bouillon, kokosmelk, voorgekookte krielaardappeltjes, lente-uitjes, kerstomaten, paprika en citroensap. Het is een kwestie van wokken, dus effectief klaar binnen het kwartier.

Te vinden in ‘Gezond Gezin’ op pagina 230, 5 propunten per persoon. Van Weight Watchers, uiteraard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *