Eenvoudige tomatensaus

Ik blijf toch echt wel fan van de ‘Gezond Gezin’ kookboek van Weight Watchers. Echt, als ge die nog niet hebt: gewoon gaan halen.

Ik had in de ijskast nog tomaten liggen, een overschot van het familiefeest, en die moesten toch wel dringend op. Maar wat doe je met verse tomaten, als je kinderen niet zo zot zijn van rauwe tomaten? Juist, tomatensaus maken. En dan gooi je er gewoon het overschotje van de gele paprika ook in, nietwaar?

tomatensaus

Simpel, lekker, en vooral ook zonder calorieën.

Twee sjalotten, zes grote tomaten (en in mijn geval dus nog een paprika), knoflook, een takje rozemarijn, een paar takjes tijm, een blaadje laurier, en peper en zout. Sjalot en knoflook aanstoven, rest erbij, en dan laten sudderen. Simple comme bonjour, en echt vree lekker. Zeker met wat gebakken kippenreepjes, en tagliatelle verde.

Te vinden op pagina 251 van ‘Gezond Gezin’, van Weight Watchers.

Eén antwoord op “Eenvoudige tomatensaus”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *