Scampireceptje, poepsimpel en supersnel

Wat doe je als je ’s avonds moet koken omdat de jongens op dagkamp zijn, maar je dochter brood ’s middags een meer dan bizar idee vindt? Juist ja, twee keer koken. ’s Middags mag het dan eerder een ‘snack’ zijn, iets dat snel gaat, en desnoods niet altijd evenveel groenten bevat, maar toch niet ongezond is.

Ik merkte dat er in de ijskast nog passata stond, een overschot van de pizza van zondag. En dan zie ik het al meteen volledig voor me:

scampi

Simpel.

Je kookt de gewenste hoeveelheid pasta, en intussen haal je per persoon acht scampi uit de vriezer. Leg ze heel even in een kommetje heet water om ze te ontdooien, en snij intussen een ajuintje fijn. Bak dat ajuintje glazig in wat olijfolie, gooi er de uitgelekte, of zelfs drooggedepte scampi bij. Zodra ze roze zijn, giet je er behoorlijk wat passata bij (als je dat niet staan hebt, is een blik tomaten in blokjes nog beter, dan heb je meteen ook groente). Laat even opkoken, doe er naar smaak ultralichte room bij, en peper en zout en andere kruiden. Kiep de intussen gaargekookte en netjes uitgelekte pasta erbij, en klaar!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *