Keukentoestellen: do’s en don’ts?

Nu de verbouwing en vooral de nieuwe keuken wat realistischer lijken te worden, moet ik ook beginnen nadenken over nieuwe toestellen.

De vaatwas en de grote koelkast blijf ik houden, die zijn vrij nieuw en perfect in orde, en vooral ook perfect inpasbaar in de nieuwe keuken.

Mijn fornuis is helaas een losstaand geval, en dus niet meer bruikbaar, hoewel het nog perfect werkt, en ik grote fan ben van de uitstekende oven. Ik ga het doorgeven aan mijn ma, wier keramische kookplaten niet meer deftig functioneren. Al bij al is het fornuis ook al uit 1995, toen we net gingen samenwonen. Damn, we worden oud!

Enfin, nu is mijn concrete vraag: welke merken raden jullie aan, en vooral: wat raden jullie af? Een gasfornuis is buiten de kwestie, want hier in huis liggen er geen gasleidingen, het is zelfs niet aangesloten. Maar verder:

– fornuis
– oven
– microgolf
– dampkap
– kleine inbouwkoelkast

Ik dacht aan inductie, ik heb daar één keertje op gekookt bij Electrolux, en was daar meteen compleet fan van. Maar ik zou graag jullie meningen horen, en dan ook vooral waarom jullie bepaalde toestellen NIET zouden aanraden.

7 Antwoorden op “Keukentoestellen: do’s en don’ts?”

 1. Wij zijn erg tevreden over ATAG, topkwaliteit en 5 jaar garantie.
  Voor de dampkap is Novy de betere keuze denk ik.

 2. Wij zijn absoluut geen fan van Whirlpool en Siemens, die komen hier nooit meer in huis. Voor de microgolf hebben wij bewust niet voor inbouw gekozen, hij zit netjes verstopt achter een schuifdeur met ingebouwde stopcontacten, samen met de waterkoker, de kruimeldief en de broodrooster. Een inbouwmicrogolf vonden we zo duur, een losse is veel goedkoper en makkelijker vervangen als er een probleem mee is. Een Electrolux.
  Oven, dampkap en kookplaat zijn van Novy. Ik wist eerst niet dat Novy ook andere dingen deed dan dampkappen, maar ik ben super tevreden van alledrie. Oven met pyrolyse trouwens, heerlijk! Prijs viel goed mee maar heb serieus zitten opzoeken.
  Koelkast ook weer bewust niet voor inbouw gekozen: een “moderne” Amerikaan: brede koelkast en 2 diepvriesschuiven eronder, merk Beko. Van Beko hebben wij trouwens ook een wasmachine en droogkast, zeer tevreden van dit budgetmerk dat nu ook heel mooie keukenapparaten op de markt brengt.
  Als we ooit terug een vaatwasser nodig hebben gaan we resoluut voor AEG. Onder andere omdat het zowat het enige merk is dat inbouw vaatwassers heeft die onder ons verhoogde aanrecht passen, maar onze vorige was een AEG en daar waren we ongeloflijk tevreden van.

  Alles trouwens online besteld bij electromania.be op aanraden van Sofie, zeer tevreden van prijszetting en dienst na verkoop!

  Voila, my 2 cents 😉

 3. Geen idee of het toeval is maar onze aeg microgolf oven is al niks anders dan miserie geweest. Gemaakt op een maandag? Van onze combi stoom hetelucht oven van aeg zijn we weer wel content. Voor vaatwasser neig ik de volgende keer naar Miele ( vind de aeg niet goed drogen) maar onze novy dampkap: niks dan lof 😉

 4. Mijn favoriete toestel is hier mijn steamer van Miele (maar daarvoor moet je wel drie-fase-electriciteit voorzien want anders kan die niet op volle capaciteit werken), wonen hier nu bijna 5 jaar en is meest gebruikte toestel. Oven en microgolf zijn van Smeg. Mijn inductiekookplaten en vaatwas zijn van aeg. Dampkap is van Siemens (dit zou ik absoluut afraden) en mijn combifrigo was ook van Siemens maar die staat al werkloos in de garage en wordt enkel gebruikt als extra koeling bij feestjes (meer dan een paar dagen goed koelen kan dat ding niet en nee, deze dame wil niet om de twee jaar een klep laten uit- en inbouwen om wel deftige koeling te hebben). Combi koeling doen we niet maar hebben we vervangen door losstaande Liebherr koelkast en Miele dieprvries in de garage.
  Veel succes met het kiezen!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *