Knippe de poeze

Het werd zo langzamerhand tijd: op 14 april wordt onze Gandalf een jaar, en eigenlijk had hij dus al veel eerder moeten gecastreerd worden. Maar bon, bij een vorige afspraak was ik ziek, en dat ging dus moeilijk. Intussen heeft hij al boel met zowat alle omliggende katten, en heb ik hem al vechtend en klauwend en krijsend door de struiken zien rollen.

Vandaag had hij wel degelijk prijs: knip, en weg.

Hopelijk verbetert nu ook zijn gedrag. Want bij mij is hij echt wel een lieve aanhankelijke poes, die vaak bij me op bureau ligt te slapen als ik aan het werk ben, en ook ’s avonds bij mij in de zetel ligt. Maar tegenover de kinderen is hij helaas een stuk minder aangenaam: hij stopt zich weg onder tafel, en als ze passeren, valt hij aan: hij klauwt of bijt in hun benen, en niet al spelend, maar echt gemeend. Merel durft gewoon niet meer passeren als ze hem ergens op de loer ziet liggen, en ook Kobe is er soms bang van.

Tips, iemand?

4 Antwoorden op “Knippe de poeze”

  1. als je voorbij loopt en hij doet dit met de plantenspuit hem een gratis douche bezorgen, normaal zijn ze daar niet gek van
    en kan je ze zo dingen afleren , mss helpt het daarvoor ook ? succes

  2. Onze Isegrim doet dat ook… zou dat iets genetisch zijn bij fraaie donkergrijze katers ?

    In eider geval, Yenka’s suggestie klopt wel: als je hem kunt betrappen kun je een plantenspuit of waterpistool gebruiken om zijn gedrag te corrigeren. Je moet het immers zo zien: Gandalf is nu in zijn puberteit fo zelfs al aan het evolueren naar jong-volwassene en hij is effectief aan het uitzoeken hoe “ver” hij kan gaan. Er is een Poezenmama (gij) dus bij die durft hij dat niet zozeer, maar met de kleintjes komt hij flink in de verleiding om zijn grenzen te verkennen en zich te laten gelden. De kindjes uitrusten met een waterpistool maar hen wel duidelijk uitleg geven over het verschil tussen corrigeren en pesten… dat kan werken. Iets naar hem gooien -zoals een schoen- kan trouwens ook goed werken, als het hem maar laat schrikken ! En dan is er nog altijd de oude vertrouwde opgerolde krant… ^^

  3. Inderdaad waterpistool of plantenspuit, eventueel met een scheutje azijn in het water. Ook vastgrabbelen aan het nekvel wanneer hij het uithangt en eens goed te drogen hangen. Of met het nekvel goed vast de kop tegen de grond houden, zonder pijn te doen maar stevig laten voelen:”Dit gedrag wordt niet getolereerd”.
    En zijn nagels knippen! Dat doen wij hier ook, want die aanvalspraktijken komen hier ook voor en sinds zijn klauwen aangepakt zijn is dat een pak aangenamer. Een goeie mm de punt eraf knippen doet wonderen. Wel regelmatig doen, kattennagels vervellen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *