Aardperensoep

Ik had nog maar net i.’s post gelezen over aardperen, of ik zag er staan in de Lidl. Omdat ik nog steeds een vrij goed geheugen heb en me de rest van de ingrediënten nog herinnerde (wat overigens geen prestatie is, het zijn de volle vier), nam ik een bakje mee. Maar lelijk dat die dingen zijn, jong, ge kunt het u niet voorstellen!

aardpeer

(foto van Mme Zsazsa)

Ik maakte dus de soep zoals i. dat voorschreef, en ze werd bijzonder lekker bevonden. En daarom herhaal ik hier haar recept:

Snij een ajuin, het wit van een paar kleine preien en een aardpeer of vier fijn. Stoof in boter. Voeg water toe en een paar bouillonblokskes. Laat een uurtje zacht koken, mix fijn. Voeg een handvol verse koriander toe, en een flinke scheut melk en mix nog eens grondig. Kruiden met peper van de molen en opdienen.

De koriander heb ik achterwege gelaten, wegens een nogal specifieke smaak waar niet iedereen zot van is. Maar verder: een enorme aanrader, bijzonder fluwelig en lekker!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.