Rugzak

Merel mag nog dit schooljaar naar school. Na Hemelvaart, meer bepaald.

Ze gaat geregeld ’s morgens met mij mee als ik de jongens ga afzetten, en ze is dus vertrouwd met het begrip “school”. Beter nog: onlangs vroeg iemand aan haar of zij ook al naar school ging, en ze antwoordde parmantig: “Ja!”. In haar ogen was dat ook zo, want ze gaat toch naar school ’s morgens? Dat ze daarna naar de crèche gaat, zei ze er uiteraard niet bij.

Woensdag zag ik in de solden in de Delhaize voor tien euro een alleraardigst boekentasje van Kickers hangen. Knalpaars, met een schattig konijnensleutelhangertje aan. En toen bleek er zelfs nog een portemonneetje en een turnzakje bij te zitten, voor datzelfde geld.

boekentas1

boekentas2

Gisteren heeft Wolf haar dat gegeven, en ze was door het dolle heen. Ze is me uitgebreid (op aanstoken van haar broer) komen bedanken, en heeft ze niet meer uitgedaan. De boekentas is zelfs meegegaan naar de badkamer. Alleen om te slapen mocht ze uit. Ze steekt er poppen in, speelgoed, vanalles, en loopt pront te paraderen.

boekentas3

boekentas4

Ze weet dat ze nog moet wachten tot ze groter is om naar school te gaan, maar man, ze is er klaar voor!

5 Antwoorden op “Rugzak”

  1. Ons Tila loopt hier ook sinds Sinterklaas – toen ze een boekentasje van de crèche kreeg – met eentje rond. Preus dat ze is, dat ze ook met een “boek-euh-tasjjj” mee de wagen in mag, naast haar grote broer 🙂

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.