Portobello’s met graantjes en groenten

Portobello’s, dat zijn zo van die gigantische eetbare paddenstoelen. Ze hebben die natuurlijk niet in elk seizoen, maar aangezien het late herfst is, en bijna feestdagen, dacht ik dat ik ze wel ging vinden.

portobello

Ja dus. Ze zijn gevuld met een mengsel van knoflook, tomaat, rode peper, paprika, tarwe, light kaas, en worcestersaus.

De paprika stond niet vermeld in het recept, maar was op de foto duidelijk zichtbaar. Alleen wist ik niet precies wat met die rode peper bedoeld werd: sommigen gebruiken die naam voor paprika, anderen bedoelen daar de echt pikante pepertjes mee. Ik heb beide dus gebruikt, en zal het geweten hebben: straf, maat! Volgende keer dus wat matigen met dat pepertje, maar voor de rest: lekker, jong!

En als je er wat gebakken kip of ham of zo doordraait, heb je een niet-vegetarische versie.

7 propunten per persoon, te vinden op p. 68 van  “Gezond koken in een handomdraai” van – uiteraard – Weight Watchers.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *