Varkensgebraad met kruidige jus, witloof en puree.

Het Weight Watchersboek Gezond Gezin is echt al een bron van inspiratie geweest hier ten huize.

Donderdag liep ik in de Colruyt, en zag ik een mooi varkensgebraadje liggen. Varkensvlees, dat eten we hier eigenlijk niet vaak. Het is me vaak te droog, en te weinig smaakvol. Maar ik meende me wel te herinneren dat ik in dat boek verschillende gerechten met varkensvlees had gelezen, waarin dit gebraadje mooi tot zijn recht zou komen.

En jawel hoor, enig geblader leverde me ‘Varkensmignonettes met kruidige jus, tomaten en geprakte aardappelen’ op, op p. 277.

varkensgebraad

De tomaten heb ik vervangen door gestoofd witloof, en de geprakte aardappelen zijn puree geworden. Het vlees wordt toch apart bereid, dus je kan er alle kanten mee op. Ik heb het gebraadje ook in zijn geheel gelaten, en niet in mignonetten versneden, maar ik denk dat ik dat de volgende keer wél ga doen: het levert een veel mooier korstje op, vermoed ik!

Eigenlijk is het simpel, hoor: je rolt je vlees in wat bloem, vermengd met rozemarijn, tijm en salie, en achteraf maak je met de resterende bloem, wat melk en het aanbaksel een heerlijke dikke saus.

En de maaltijd in zijn geheel kost je 8 punten, nog meer dan genoeg over voor een zondagse eclair.

Eén antwoord op “Varkensgebraad met kruidige jus, witloof en puree.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *