Op de Weight Watchers cursus in Doornzele hebben we de max van een coach. Niet alleen doet ze haar werk bijzonder goed, is het een vlotte en een sympathieke (en doet ze, hoewel ze maat 36-38 heeft, nog steeds dapper mee met ons), maar ze deelt ook geregeld recepten. Die ze dan trouwens vaak voor ons klaarmaakt en uitdeelt.
Wat ze onlangs meehad, was een appeltaart. Maat, zo lekker! Weinig calorieën, en bruikbaar voor iedereen. Ik had op vrijdag na de cursus al meteen een bak appels meegebracht, vol verwachting uitkijkend naar het recept in de mail.
Ik heb het liefjes aan Marianne gevraagd, en ik mag het recept met jullie delen 🙂
Voor acht stukken, 3 pp per stuk.
* 150 gr bloem (gezeefd)
* ½ l magere melk
* ¼ zakje bakpoeder
* ½ zakje vanillesuiker
* 3 eieren
* 1 zakje WW vanille poeder (kan uiteraard ook gewoon vanillepoeder zijn, voor een halve liter)
* 3 eetl. candarel poederzoetstof (of gewone suiker), of naar smaak. Hou er wel rekening mee hoe zoet je appels zijn.
* 750 gr appels
* naar smaak een vleugje kaneel
* Leg bakpapier of bakvel in een hoge ronde taartvorm , of nog makkelijker in een siliconen-taartvorm.
* Schil de appels en snij ze in schijfjes .
* Mix de melk, flanpoeder, bakpoeder, vanillesuiker, bloem, eieren, kaneel en zoetstof samen tot een gladde massa (serieus vloeibaar).
* Leg de appels in de bakvorm (het is een dikke laag).
* Giet de deegmassa erover en bak ongeveer 1 uur (in de gaten houden ) in een voorverwarmde oven van 180° C.
* Laat afkoelen en laat opstijven in koelkast. Lauwwarm is ze ook superlekker !
Dat pluimpje op dat versgelegd ei, dat doet het hem toch helemaal hé! (Morgen ga ik het ook eens proberen, niet een ei leggen maar een taart bakken bedoel ik)
Och gij, ik had dat niet eens opgemerkt! Maar laat eens weten hoe de taart was!