Macaroni met hesp en kaas

’t Is vandaag een zodanig voos weer, dat ik zin had in macaroni met hesp en kaas. De jongens zijn daar stapelzot van, dus dat kwam goed uit.

Alleen… De calorieën daarvan wil je eigenlijk niet weten. Maar toen begon ik na te denken, en heb eigenlijk twee keer hetzelfde gemaakt, simultaan.

Voor de jongens (voor 6 porties): een uitje stoven in een klein beetje boter, een serieuze klomp boter erbij en laten smelten, bloem erbij naar gevoel, en dan de saus maken met melk, bouillon en het kookvocht van een halve kilo champignons. Een halve zak gruyèrekaas, hamblokjes en de champignons erbij, afkruiden met peper en zout, en klaar. De doodgewone manier dus.

Voor mezelf heb ik het anders aangepakt. Ook een uitje, gestoofd in een koffielepel olijfolie. Een klein kluitje boter erbij laten smelten, en saus gemaakt met één eetlepel bloem, een scheutje melk, en vooral veel kookvocht van nog een halve kilo champignons en een half bouillonblokje. Daarin ging 100 gr light kaas, en twee doosjes kalkoenblokjes. Champignons erbij, Italiaanse kruiden, peper en zout, en klaar. Drie porties. Ik heb het niet uitgerekend qua WW punten, maar het zal in elk geval een pak minder zijn dan de versie voor de jongens. En eigenlij, feitelijk, quasi even lekker.

Op de foto onderaan mijn bord, bovenaan die van de jongens. Zeg nu zelf. Zie jij het verschil? (En de saus is redelijk bruin omdat de champignons zeer rijp waren.)

macaroni

3 Antwoorden op “Macaroni met hesp en kaas”

  1. Ik heb ondertussen al duusd manieren gehoord om macaroni te maken (met wortel of erwten of nog gekkere dingen erbij), maar bij ons is het gewoon boter, bloem, melk, kaas en ham (en kruiden) 🙂 Met ajuin en champignons had ik het nog niet gehoord, da’s weer een nieuwtje! 😀

  2. Goh ja, Delphine, op die manier zit er tenminste wat groenten in. En ik vind hem zo nog lekkerder dan puur.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *