Pannetje met kalkoen en groenten

Nu ik dat nieuwe boekje heb (de uitleg daarover heb ik vorige zaterdag al geschreven) wilde ik dat goed gebruiken ook, en dus zocht ik zondag nog een recept dat makkelijk te maken was (Bart was ziek, vandaar) en dat de kinderen wel lekker gingen vinden.

Mijn oog viel op het Pannetje met kalkoen en groenten. Omdat er de dag voordien al kalkoen was, heb ik die maar vervangen door kip, maar voor de rest heb ik het recept voor een keertje nauwgezet gevolgd. Dik in orde, overigens, nog eentje voor het lijstje dus.

groentenpan

Wat zit erin? Voor vier personen: 400 gr champignons, 400 gr kipfilet, 1 gele paprika, 500 gr wortels, 800 gr aardappelen, peper, zout, olijfolie, 200 ml groentebouillon, 2 eetlepels bloem, 3 eetlepels lichte room, 1 eetlepel verse gehakte kruiden (lang leve de peterselie, basilicum en bieslook uit de tuin) en wat nootmuskaat.

Het resultaat mag er zijn, en heb ik dinsdag met plezier meegenomen naar school, met verschillende jaloerse blikken van collega’s tot gevolg. Oh ja, en voor de puntentellers: amper 8 pp per portie!

3 Antwoorden op “Pannetje met kalkoen en groenten”

  1. Gudrun,
    waarom schrijf jij ‘Chinees’? Sommige van jouw teksten zijn echte raadsels. 🙂
    Marleen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *