Tunesië, dag vier

En toen werd onze tweede ook al vijf jaar… We hadden Skylanders mee, en hij was er dolblij mee (zie foto in de vorige post). De rest van de cadeautjes is voor zaterdag en zondag in augustus, als hij zijn kinderfeestje en zijn familiefeestje krijgt.

Verder valt er eigenlijk niet zo gek veel te vertellen: de dagen zijn hier altijd min of meer dezelfde. We staan rustig op, gaan naar het ontbijtbuffet, zetten de kinderen af in hun  respectieve clubs, en gaan zelf zitten lezen. Af en toe ga ik eens zwemmen, of doe ik mee aan de aquagym, of loop ik rond om een of andere reden. Tegen één uur gaan Bart en ik lunchen, rond vijf uur halen we de kinderen op, en dan gaan we (de kinderen en ik dan toch) zwemmen in het zwembad of de zee. Merel is compleet gek van het zwembad, de zee vindt ze minder. Ze speelt wel in het zand, maar ze houdt niet van het zoute water en de golven, hoe miniem die ook zijn. Aan zee helpt Bart meestal wel een gigantische put te graven.

En dan tegen half zeven gaan we douchen, zodat we rond half acht opnieuw aan het bijzonder uitgebreide buffet staan. Er zijn een paar dingen die altijd terugkomen, zoals de uitgebreide salad bar met massa’s koude groenten, of de pastabar, de pizza, de frietjes, de rijst, couscous en dergelijke. Je kan ook altijd wel hamburger krijgen, en biefstuk, en verschillende soorten gebakken visjes. Maar elke dag zijn er ook verschillen, naargelang het dagthema. Op de mediterrane dag waren er Griekse salades met inktvis, gefrituurde calamares, meerdere soorten pasta’s, dat soort dingen. Er zijn ook geen twee dagen na elkaar dezelfde pasta, bladerdeeggebak (machtig lekker, soortement quiches dus) of tajine, het is telkens wat anders. Bijzonder veel keuze, en heel lekkere dingen. En dan heb ik het nog niet over het dessertenbuffet. Een tiental soorten taart, massa’s vers fruit, yoghurt, vier soorten ijs, koekjes… Verschrikkelijk!

Gisterenavond was het allemaal buiten te doen: Arabische dag. De hele dag al hadden de binnenpleinen vol gestaan met kleine soukh winkeltjes, met allerhande prullaria. Om zeven uur was er een slangenbezweerder, waar we echter alleen nog het einde van hebben gezien, en ik nog om mijn fototoestel ben gespurt.

slang

Daarna konden we buiten plaatsnemen, en was er enkel Tunesisch eten te krijgen: allerhande soorten tajines, couscous, groentenbereidingen, en typisch Oosterse koekjes (die de kinderen niet lekker vonden). Ondertussen speelde er op een podiumpje midden in het gras een duo, waarna er drie buikdanseressen kwamen (twee oudere, volledig gekleed, en dan een meer typische), iemand die met potten en zo jongleerde, en dan opnieuw muziek. Wolf heeft er massa’s foto’s van getrokken, hieronder dus een selectie.

Tundag3.2

Tundag3.3

Tundag3.4

Tundag3.5

Tundag3.7

Tundag3.8

Tundag3.9

Tundag3.10

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *