Dordrecht

Om redenen die ik in de post van morgen uit de doeken zal doen, reed ik vandaag, samen met vriendin Els uit Brugge, naar Dordrecht, zo’n anderhalf uur rijden van Gent, een beetje voorbij Breda. Daar bleven we slapen bij vriendin Hanneke, en er was ook nog die andere Dordrechtse zotte doos, Sabrina.

Dordrecht, dat was voor mij totaal onbekend terrein. De Staten-Generaal, ja, maar dat was het wel zo’n beetje. Wel, ik moet toegeven, ik was meer dan aangenaam verrast door het stadje. Meer water dan Gent, en ik vermoed zelfs meer dan Brugge; zeer charmante huizen, en prachtige waterkanten langs de Maas en de andere twee grote rivieren die de stad begrenzen. Ze noemen zichzelf een eiland, en ik geloof het grif.

En dan was er nog het Big Rivers Festival. Denk Gentse Feesten, maar dan in het klein, en vooral ook met inspiratie uit New Orleans: de hele stad is gehuld in de kleuren groen, paars en goud, en de organisatie deelt kettingen uit, waarvan je er zoveel mogelijk moet zien te bemachtigen, als je daar zin in hebt. Overal zijn er podia met heel uiteenlopende muziek, en de sfeer is bijzonder gemoedelijk.

Wij trokken tegen vijf uur de stad in omdat de band van Hannekes neefje speelde om zes uur. Ik was overigens aangenaam verbaasd door het niveau van die bende jonge gasten; vooral de zanger had het in zich, met een stem die naar Eddie Vedder neigde.

Dordrecht01

We liepen rond en ik maakte foto’s,

Dordrecht02

Dordrecht03

Dordrecht04

Dordrecht05

Dordrecht06

we aten een smakelijke pizza bij een Italiaantje, voegden er iets later nog een ijsje aan toe, luisterden naar diverse optredens, liepen door de regen, genoten van de droge momenten, verzamelden kettingen,

Dordrecht07

en deden daarna nog een rondje Dordrecht door de schemering.

Dordrecht08

Dordrecht09

Rond elf uur was ik pompaf, deden mijn voeten lastig, en had ik het wel gehad met de regen, al was dat laatste best nog meegevallen, wonder boven wonder.

Maar Dordrecht: het is een aanrader voor een daguitstap. Op zich niet zoveel te beleven, maar wel heel erg mooi. En op een kwartiertje met de waterbus van Rotterdam. U weet alvast waar naartoe.

(Disclaimer voor de foto’s: ik had geen zin om met mijn grote toestel te zeulen, en heb dus maar foto’s getrokken met mijn kleine Coolpixje, dat zeker in het donker niet echt schitterend is, maar bon. U moet zelf maar ter plekke gaan kijken.)

Eén antwoord op “Dordrecht”

 1. Mooi geschreven Gudrun. Ik ben blij dat je Dordrecht zo hebt weten te waarderen.
  Dordrecht heeft minder inwoners dan ik dacht, 118.902 inwoners.
  Het is een heerlijke plaats om te wonen en te werken. Ben er geboren en getogen en ik hou van Dordrecht. Je schrijft ‘op zich niet veel te beleven’. Dat valt mee, je hebt maar een klein stukje van Dordt gezien.
  Voor de lezers die overwegen eens naar Dordt te gaan wil ik zeker ook de Biesbosch onder de aandacht brengen. http://www.np-debiesbosch.nl/documents/excursies-kalender.xml?lang=nl
  En andere evenementen http://www.vvvdordrecht.nl/content/evenementen.asp?menu=1010200000_000000_000000_000000 en 11 en 12 mei 2013 Keltfest http://www.youropi.com/nl/dordrecht/evenementen/keltfest-13777, ook erg leuk!
  Dus kom gerust nog eens terug, jullie zijn altijd van harte welkom!

  Gr.
  Hanneke

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *