Alot

Eentje dat ideaal is voor nu. Ik heb niet veel tijd om zelf te schrijven, en ik erger me dood aan sommige taalfouten. Mijn leerlingen weten dat, en bij hen valt het nog redelijk mee. Dt-fouten zijn er helaas wel nog. Maar ‘men’ in plaats van ‘mijn’, dat durven ze toch niet meer te schrijven. Of ‘es’ in plaats van ‘eens’, dat soort onzin.

In het Engels heb je dat nog meer. ‘They’re’ versus ‘there’ versus ‘their’, ik zou er de kriebels van krijgen. Of ‘its’ (bezittelijk voornaamwoord) tegenover ‘it’s’ dat uiteraard voor ‘it is’ staat.

Eentje waaraan ik me voortaan niet meer erger, is ‘alot’. Dank zij onderstaande link, verplichte lectuur voor al wie zich ergert aan schrijffouten. Ik heb vreselijk moeten lachen, het is schitterend gevonden.

ALOT

Eén antwoord op “Alot”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *