GWP dag twee

Om iets voor negen draaide ik, zo blij als een kind, met de moto de parking van Dampoort station op. Man, met de moto door het ochtendverkeer, het is een zaligheid! Kudos voor mijn garagist die mijn moto al vrijdag klaar had, in plaats van de opgegeven woensdag. Fijn fijn fijn!

Bon, met veertig leerlingen en twee collega’s namen we dus de trein naar Antwerpen Zuid. Ik wist geeneens dat daar een station was, en van de buitenkant zie je het ook niet eens liggen, aangezien het verscholen ligt in de diepte tussen viaducten en dergelijke. Een flukse wandeling doorheen de ochtendkilte bracht ons bij het Fotomuseum, waar we een rondleiding kregen, en er met een oude oude camera (opnametijd: 1 minuut) een groepsfoto werd genomen, die daarna manueel werd ontwikkeld in de donkere kamer. Op zich wel eens een belevenis, maar de gidse was nogal aan de saaie kant, en dan druk ik me nog braafjes uit.

Daarna gaven we de leerlingen anderhalf uur vrij om iets te eten en zich te verplaatsen naar de Zoo. Zelf gingen we met ons drieën uiteraard ook iets eten, en namen nadien de tram om nog snel een ijsje te kunnen eten, en onze leerlingen op te wachten aan de dierentuin. Daar kregen zij enkele opdrachten, en gingen wij ook beestjes kijken. Het pronkstuk van de zoo, zijnde de leeuwen, zat helaas binnen omdat ze de afsluiting aan het herstellen waren. Maar ik heb toch weer slangen en kikkers en andere akelige beesten gezien, mijn dag was goed.

Om half vijf gooide ik me met plezier opnieuw in het drukke verkeer, om op tien minuten thuis te staan in Wondelgem. Yay!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.