Telvrije muffins

Ofte, muffins met een zeer laag caloriegehalte. Ik ga het receptje morgen eens uitproberen, maar de coach van de Weight Watchers was er in elk geval al zeer enthousiast over. (Voor wie WW doet: 1 punt per stuk, als je niet op een telvrije dag zit.)

Wat heb je nodig? (zes stuks)

– drie appels
– een ei
– 125 gr magere yoghurt natuur 0%
– 100 gr. staafjes All Bran van Kellog’s
– een vleugje kaneel, als je daarvoor bent
– eventueel wat zoetstof
– een muffinvorm en een oven. Eventueel lukt het wel in rammequins ook.

Hoe doe je het?

– Snij de appels in kleine stukjes, en bestrooi met de kaneel. Stoof dit vijf minuutjes in de microgolf, eventueel met een lepeltje water erbij, tot ze goed zacht zijn.
– kluts het ei, kruimel de All Bran erbij, kieper de yoghurt en de appels erbij, en roer goed door tot je een smeuiïge brij hebt. Doe er eventueel wat zoetstof bij.
– zet een half uur in de niet voorverwarmde oven op 180°

6 Antwoorden op “Telvrije muffins”

 1. We hebben de punten uitgerekend en het komt niet op 1 PP/muffin hoor. In totaal heb je 10 punten, de All Brans zijn al 7 punten, 1ei is 2 punten en een potje yoghurt is 1 punt. Als je dit dan deelt door 6 heb je 1,6 PP/muffin, in feite dan 2 want je moet naar boven afronden. Het is dan beter dat je het recept voor 10 stuks maakt, dan heb je op geen telvrije dagen 1 PP/muffin.

 2. Ik ga die eens proberen. Zouden er sinds de vorige propoints boodschappengids groene producten bij- of afgegaan zijn?
  Moeten die All Bran grove kruimels zijn? Of zou het beter zijn om ze eerst met een molentje in fijne kruimels te malen?
  Ooit hadden ze een recept voor weinig punten, wel iets meer dan hier, maar dat was wat gelijkaardig en ook wel lekker : ontbijt met appels.
  Dat ging als volgt : oven op 180graden, 1 ei kloppen met 1 potje vanille yoghurt (ik gebruikte 1 potje 0% yogurt en 1 zakje vanillesuiker), 60 g room 5%vet, 80 g zelfrijzende bloem. 2 appels in blokjes snijden en samen met 20 g verkruimelde amandelschilfers onder vorig mengsel roeren. Over 4 à 6 muffinvormpjes verdelen (6 bij grotere appels) en 30 min bakken.

  1. Groene producten zijn gelijk gebleven, voor zover ik weet.

   Als je die All Bran even laat staan met de yoghurt en dat ei erbij, wordt dat vanzelf een papje, dus je hoeft ze niet te kruimelen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *