70

Vandaag wordt mijn vader zeventig. Een verjaardag waarvan hij zelf dacht dat hij die nooit ging halen. Wij eigenlijk wel, hoor: krakende wagens lopen het langst, of hoe zeggen ze dat?

Er was een feest voor de familie en dichte vrienden in Merendree, een dorp verder dan Zomergem, waar mijn ouders wonen.

Mijn ma had speciaal dit restaurant uitgezocht omdat het absoluut geen stijve bedoening is, en er ook een ruim terras en speeltuin is. Het weer bleek maar zo-zo, maar toch veel beter dan verwacht: we hebben buiten geaperitiefd, en de jongens hebben heel veel buiten gespeeld. Ook het dessert hebben de meesten buiten opgegeten, en iedereen is gewoon kweetniehoelang blijven hangen omdat het zo gezellig was. Ik heb op een bepaald moment zelfs iedereen buiten moeten kuisen (letterlijk: van in het restaurant naar het terras) omdat het personeel de zaal opnieuw in orde wilde zetten voor de avondshift.

Een heerlijk feit was dat ook mijn twee grootmoeders aanwezig waren, en een groottante. Wie kan dat eigenlijk nog zeggen, dat hij op zijn zeventigsteverjaardagsfeest zijn eigen moeder, schoonmoeder en tante kan uitnodigen om te komen eten? Ze zijn per slot van rekening respectievelijk maar (bijna) 100, 90 en 98. En ze hebben er alledrie enorm van genoten, want ook zij zijn blijven hangen en nog buiten op het terras komen zitten.

Eigenlijk, ook al ben ik niet zo aan familiefeesten, heb ik er deze keer enorm van genoten. En – ik trek nogal wat op hem, zeker emotioneel – mijn vader ook. En daar ging het toch om, nee?

Gelukkige verjaardag, pa!

4 Antwoorden op “70”

  1. De meest doorslaggevende factor om oud te worden, is naar ’t schijnt de genen. Zo te zien hoeft je vader zich nog niet meteen zorgen te maken. En jij ook niet, als je het verder trekt.

  2. We heb enge oren de oma ende grootte te zien er heel kwiek wens ze mooie jaren aan uw papa heb ik persoonlijk eraan dat uw nog schoe reizen kunnen maken Same ,maarbdan zonder paard

  3. Verbetering,we hebben er van genote de oma’s en de groottantezienernog Isis uit wens ze velejaren waarvan ze kunnen genieten bezoek ze regelmatig voor papzak mamama datbnog veel mooiereizen en uitstappen doen enge keten van de vele kleinkinderen

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.