Rijstpap met aardbeien

Voor wie zijn kinderen graag een (redelijk) gezond dessert voorzet, dat rap gemaakt en wreed lekker is: rijstpap met aardbeien! De mijne zijn er in elk geval zot van, en mijn tabletoproleplaygroep in elk geval ook šŸ™‚

Je snijdt gewoon verse aardbeien in kleine stukjes en verdeelt die over een aantal kommetjes. Daarop giet je versgemaakte rijstpap, waaraan je extra melk en wat vanillepudding hebt toegevoegd.

Als je niet weet hoe dat moet: je kookt 125 gr. rijstpaprijst in een liter melk gedurende een veertigtal minuten op een zacht vuurtjeĀ  (af en toe omroeren, zodat er niks aan de bodem blijft plakken, en je proeft gewoon af en toe om te zien of je rijst al gaar is). Als de rijst gaar is, voeg je naar smaak een paar lepels kristalsuiker toe. Daarna los je twee grote eetlepels puddingpoeder op in een kommetje melk, en giet dat bij de zacht kokende rijstpap. Je laat alles dan nog een minuut doorkoken terwijl je roert, zodat het niet aanbrandt. Alles moet nu mooi ingedikt zijn.

Nadat je de rijstpap over de aardbeien hebt gegoten (of geschept), zet je de kommetjes in de ijskast. Werk voor het opdienen af met een halve kleine aardbei.

Smakelijk!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.