Center Parcs dag 4, oftewel Plopsaland

Jawel, wij hadden vandaag het boude plan opgevat om naar Plopsaland te gaan. Het ging niet regenen, dus dat zou wel meevallen.

Rond elf uur stonden we aan de ingang, en daar haalde ik mijn lerarenkaart boven. En jawel, lang leve de lerarendagen! Ik mocht gratis binnen, en de rest aan 16 euro, ipv. 29. Een totale prijsvermindering van 122 euro naar 54, ne mens zou voor minder content zijn.

We lieten ons meevoeren op de stroom, Merel in de buggy, en gingen zo het Kabouterbos binnen: een boottochtje langs een diorama, te vergelijken met It’s a small world in Disneyland. Helaas waren nogal wat mensen ook die eerste attractie binnengewaaid, zodat er een wachtrij stond van meer dan een half uur (en op een bepaald moment na ons amper tien minuten, grr). En toen begon Merel natuurlijk honger te krijgen. Ze zat bij mij of Bart op de arm, de buggy was achtergebleven, en de draagdoek ook. Hmmm. Maar borstvoeding is bijzonder praktisch: ik heb ze daar ter plekke al aanschuivend gevoed, terwijl ik rustig verderwandelde (en een lamme arm kreeg). Ook in het bootje zat ze nog te drinken, al was ze daar vooral gefascineerd door de bewegende kaboutertjes overal, zodat het drinken er wat bij inschoot.

’s Middags hebben we onze sandwichkes, die over waren van ’s morgens, opgegeten, met een braadworst, en zijn nog in allerhande attracties geweest: diverse draaidingen voor Bart en de jongens, rupsen en rollercoasters voor Wolf en mij. Bart is ook met hen in de boomstammetjes geweest en met Wolf in de Supersplash, en dan nog een draaiding. Uiteraard moest er altijd een van ons bij Merel blijven, en zij zat netjes te kijken, of lag gewoon te slapen. Al bij al viel het nog mee met haar.

plopsa1

plopsa2

plopsa3

plopsa4

plopsa5

plopsa6

Het park sloot om zes uur, en ik had nooit gedacht dat we dat zouden halen, maar hey, het was tien voor zes toen we naar buiten wandelden. Netjes! We zijn nog langs de Delhaize in De Haan gepasseerd, hebben spaghetti en een bokaal saus gekocht, hebben dat thuis snel verorberd, en hebben toen twee doodmoeë jongens in bed gestoken. Ons meisje lag al langer voor pampus.

En ja, het was alweer een fijne dag.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.