Werken!

Hehe, het hangt er maar vanaf wat je werken noemt! Vandaag was namelijk een zalige, luilekkere dag.

Waarom ben ik een dag voor de paasvakantie herbegonnen? Wel, het is misschien niet altijd even eerlijk, maar zo wordt het spel gespeeld: als ik vandaag terug in dienst gemeld word (yup, zo heet dat), dan krijg ik mijn loon terug vanaf vandaag, ongeacht de vakantie. Mijn ouderschapsverlof loopt volgende week af, en anders zit daar nog een ander stelsel tussen, wat een hoop administratief gedoe oplevert.

Het is overigens GWP-week (Geïntegreerde WerkPeriode) ofte projectweek. Eerstes en zesdes zijn een week weg met overnachting, de anderen hebben een week lang activiteiten. Voor de vijfdes draait het rond fotografie, de vierdes doen iets met sport. Ook de derdes zijn sportief bezig, maar op een ludiekere manier. Vandaag hadden zij LowLandgames, georganiseerd en gemonitord door een externe firma. Wij als leerkrachten moesten voor het toezicht zorgen, maar zelf niet actief organiseren. We zaten dus een hele dag in het park en op het speelveld naast de school. Ik had een zeiltje mee om op te zitten, en een grote kan koffie met een paar kopjes (inside joke met een collega). Ik heb boogschieten geprobeerd, heb met krachtballen staan gooien, heb mijn ziel uit mijn lijf staan supporteren bij een parcoursloop, mij een breuk (figuurlijk, gelukkig) getrokken bij het touwtrekken, en ongelofelijk genoten van het prachtige weer. Ik ben zelfs helemaal lichtjes verbrand, een voorwaarde om te kunnen bruinen bij mij 🙂

Oh, en een piepjonge collega keek me zeer verbaasd aan toen ik verklaarde dat ik al zeventien jaar ervaring had in GWPs en daarom dat zeiltje bij had: “Huh? Gij geeft toch nog geen zeventien jaar les? Dat kan toch niet?” Ze had me begin de dertig geschat, vandaar. Mijn dag meteen weer goed 🙂

En Merel? Die had, toen ik haar deze morgen aan Cindy gaf, breeduit gelachen, en met verbazing gekeken naar het speelgeweld rondom zich. Vrij snel sliep ze, ze had ’s middags deftig haar fles gedronken, dan een half uur ontroostbaar gehuild, maar daarna toch weer rustig zitten kijken en spelen. Al bij al een succes dus.  Oef.

En dan ga ik nu genieten van mijn vakantie :-p

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.