Batterij.

Hmpf!

Ga anders eens, volledig ingepakt met uw drie kinderen, in de auto zitten om boodschappen te doen. En merk dan dat de autobatterij leeg is. Hmpf!

Ik garandeer het u, het heeft behoorlijk wat voeten in de aarde voordat ge een zevenjarige en een driejarige  zo ver hebt gekregen dat ze kousen en schoenen aan hebben, een gilet die dicht is, een jas, en dat ze in de auto zitten. Intussen moet ge ook nog een baby aankleden, eerst voorzien van verse luier, in de maxicosi pleuren, de auto in, zorgen dat ge zelf ook iets deftigs aan hebt, boodschappengerief mee hebt enzovoorts.

En dan. Start. De. Auto. Niet.

Godver!

Gelukkig had ik nog één en ander in de diepvries zitten, zodat ik middageten kon maken. En heb ik, als goede huisvrouw, een lader in huis. Motorkap open, en klemmen op de batterij.

Euhm. Juist.

Waar zit die batterij? Waar zit die focking batterij? Ik voelde me met de seconde blonder worden. Allez, dat kon nu toch niet? Ik zag enkel twee polen, maar geen batterij. Dan maar de handleiding erbij genomen. Oef, toch niet zo blond als gedacht. De batterij bevindt zich onder de bestuurdersstoel, maar kan opgeladen worden via voornoemde polen.

Een drietal uur later aan de snellader was de batterij weer ok. Gelukkig maar. Het kon eigenlijk ook niet anders: ik gebruik de auto tegenwoordig enkel om de kinderen van school te halen en boodschappen te doen. Veel batterijverbruik, en geen mogelijkheid om ze weer op te laden.

Ik denk dat ik zo af en toe mijn auto een keertje aan de lader ga leggen. Lijkt me wel zo handig, en noodzakelijk. En dan voel ik me ook iets minder blond.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.