Kerstavond.

Vandaag is een productieve dag geweest, eigenlijk feitelijk. Boodschappen moest ik niet meer doen, aangezien ik gisteren al naar de Colruyt was geweest, en daar zowel kerstcadeautjes als een wafelijzer was gaan afhalen.

Ik was nog half en half van plan om naar mijn school te gaan om mijn dochter te showen – het is leerlingencontactdag, waarbij zowel leraars als leerlingen nogal wat rondlopen –  maar toen Bart liet weten dat hij vast had gezeten op een dom verkeersdrempeltje omdat het zo spekglad lag, besloot ik wijselijk om thuis te blijven. Ik heb zelfs de kinderen niet moeten afhalen aan school, dat heeft Pieter van Marthe voor me gedaan 🙂 Ik heb toch echt wel fijne (verre) buren. In de plaats daarvan heb ik me bezig gehouden met mijn dochter en met koken, zodat de jongens meteen konden eten.

Daarna ben ik aan de gordijnen voor Merels kamer begonnen, en heb ik ook speculoosbrood gebakken, volgens het recept van Piet Huysentruyt. Ik kan niet zeggen dat ik onverdeeld positief ben: het was net niet genoeg gerezen, maar vooral, de speculooskruiden smaakten teveel door. Volgende keer die kruiden minstens halveren, en ergens een echte broodbakvorm zien te versieren. De gordijnen zijn afgewerkt geraakt (foto’s volgen wel als het niet donker is), en ik heb dan ook samen met Kobe deeg gemaakt voor de wafels.

Toen Bart thuis kwam, heeft hij zich met de kinderen aan het werk gezet om aperitiefhapjes te maken (lees: kaasjes op prikkertjes gecombineerd met druifjes, ananasjes, stukjes mandarijn, worstjes), en daarna hebben we ‘Hoe tem ik een draak?’ gehuurd op de digibox. Schitterend gewoon! Maar door al die hapjes is er nog nauwelijks van de wafels gegeten, hoewel ze heerlijk waren. Ik heb nog een ganse tijd verder staan bakken, en had uiteindelijk nog 30.5 wafels over. We weten dus wat we zullen eten de komende dagen.

Soit, de kinderen vonden het een heerlijke avond, en Bart en ik hebben gewoon nog wat televisie gekeken, en zijn daarna gaan slapen. Zoals het hoort, op een familiale kerstavond. /me like.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.