Ziek

En nog geen klein beetje. Lag het nu aan dat fruitsap dat ik gisterenavond gedronken heb? Drie glazen, ik had beter moeten weten. Of was het toch het eendagsvirusje dat toesloeg? Het zal wel een combinatie van de twee geweest zijn.

In elk geval had ik heftig moeten overgeven ’s nachts, en Wolf trouwens ook. Tegen de ochtend was ik al helemaal een schotelvod, en mocht ik om de zoveel tijd richting toilet lopen voor de hevigste diarree in tijden. Het ergste is dan nog dat je met borstvoeding niks mag nemen, maar gewoon uit moet zieken. Bart bracht Kobe naar school, en bleef zo lang mogelijk thuis. Daarna kwam zijn vader de permanentie overnemen, want bij momenten ging het toch echt niet. Zelfs een glas water kon ik in eerste instantie niet binnenhouden. Het grootste probleem was uiteindelijk de borstvoeding: omdat ik alleen maar vocht verloor en niks kon aanvullen, viel ook die stil. En Merel had misschien wel een gigantische snotvalling, ze bleef wel honger hebben. God zij dank aanvaardt ze ook een flesje en hebben wij poedermelk in huis, zodat schoonpa ze een flesje kon geven en ik me niet schuldig hoefde te voelen.

Tegen de namiddag konden we alletwee een yoghurtje de baas, en ’s avonds smeerde Bart voorzichtig een boterham voor elk. Ik ben er vrij zeker van dat het morgen ok is. Ik ben intussen langzaam aan het rehydrateren, en heb toch al een glas water of 5 binnen intussen.

Maar slecht dat ge u daar van kunt voelen, van zo’n buikgriepje. Slecht!

Eén antwoord op “Ziek”

  1. Hier van ’t zelfde, “cadeautje” van mijn Kleine Vent. Heb de indruk dat het inderdaad een kort maar hevig virus is, na één dag is het ergste voorbij maar het is dan wel één compleet miserabele dag. Beterschap!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.