Restaurant Pakhuis

(Deze post verscheen eerder al op Gentblogt)

Eigenlijk is het Pakhuis in Gent toch wel een begrip, en toch bleek er nog niks over op Gentblogt te staan. Een ware schande! Want dit restaurant heeft, naar mijn bescheiden mening, zowat het mooiste interieur van de ganse stad. Het is gevestigd in een oud – jawel, verrassing –  pakhuis midden in de stad, aan de achterkant van de MacDonalds en de Korenmarkt. De renovatie moet destijds handenvol geld gekost hebben, maar het resultaat is prachtig! Overal is het stalen gebinte mooi te zien en beklemtoond door het typische groen dat de art nouveau zo kenmerkt. Maar ook de rest van de inrichting is knap gedaan: in het midden staat een gebogen bar die het bekijken meer dan waard is, en prachtige trappen met een aantal marmeren treden leiden naar de bovenverdieping, waar je dus rondomrond ook kan tafelen met schitterend uitzicht op het midden van het restaurant. Er is een hoek met lederen zeteltjes waar je rustig iets kan drinken (voorbij een levensgroot Nikebeeld), en ook het terras is in de zomer niet te versmaden. Zelf heb ik geen foto’s getrokken, mijn kleine prutscameraatje zou het geheel serieus onrecht aandoen, maar neem gerust een kijkje op hun website.

Maar al die interieurpracht ondersteunt eigenlijk de echte reden waarom ik schrijf: de keuken! Het is heel erg lang geleden dat ik er nog ’s avonds ben geweest, maar afgelopen maandag nam mijn man me mee voor de lunch. Je kan er een lunch krijgen voor 12.90€: misschien niet echt goedkoop, maar zeker de moeite waard. Uiteraard is er ook de kaart, waar tal van visgerechten op staan, een aantal typisch Vlaamse klassiekers, maar evengoed een aantal gerechten waarvan vlees en groenten op de eigen boerderij in Frankrijk gekweekt zijn. Mijn man nam de Op Velkant gegrilde Schotse Zalm, Zuringsausje, Slaatje van Bio Bietjes, Aardappelmousseline met Kerrie, ik had me laten verlekkeren door een slaatje van gerookte paling met gebakken mosseltjes, slaatje van boontjes en frisse sla (of zoiets, ik weet de juiste benaming niet meer). Wel, ik moet toegeven, het smaakte me immens!

pakhuis

In minder dan een uur waren we weer buiten (wat ook de bedoeling was, gezien onze drukke agenda’s), hadden we net geen 50 euro uitgegeven voor twee heerlijke schotels, met elk twee drankjes erbij, en met een zeer goed gevoel.

Zoals gezegd, zeker niet de goedkoopste lunch in het centrum, maar wel de stijlvolste, en dus een aanrader als je eens een businesslunch moet organiseren.

Brasserie – restaurant Pakhuis
Schuurkensstraat 4 – 9000 Gent
09/223.55.55
Keuken open alle dagen 12.00-23.00
In het weekend tot 24.00
www.pakhuis.be

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.