Mosselen als verjaardagsfeestje

Gisteren is mijn vader 69 jaar geworden. Sinds een paar jaar is er een traditie in het leven geroepen, namelijk dat we dan met de ganse familie mossels eten. De eerste paar keren heb ik het bij me thuis gedaan, en daarna hebben mijn broers ook overgenomen šŸ™‚

Deze keer was het dus weer hier, en ook al loop ik zo vreselijk moe, ik heb er enorm van genoten! Bart had gisteren de boodschappen gedaan, en vandaag was hij ook een ongelofelijk schatje! Opruimen, tafel dekken, voortdurend af- en aanlopen, en vooral ook de afwas doen. Zonder hem was het totaal niet gelukt! Bedankt, liefje!

We hadden natuurlijk ook het weer mee, en konden dus buiten zitten. Er werd druk geaperitiefd, en de kinderen kregen al op voorhand worst met frietjes en appelmoes, zodat wij daarna rustig konden eten.

opaaperitief

RoelandNand

Ik mocht zelfs mijn metekindje de fles geven (enfin, zolang mijn pijnlijke rug het toeliet tenminste).

Mariejulie

En toen nam Wolf (en later zelfs Kobe) het fototoestel over. De meeste foto’s zijn totaal onscherp en dus onbruikbaar, maar er zitten nog een paar goeie tussen.

De mossels zelf waren heerlijk, volgens een recept uit Ons Kookboek van den Boerinnenbond, met room en dille. Er is dan ook duchtig van gegeten.

Bart had als missie vooropgesteld: “Uw pa moet buitenrollen van teveel te eten, en uw ma mag daar niet over zagen want het is zijn verjaardag!” Dat is dan ook gelukt: hij had nog kaas voorzien, dan een licht dessert van verse ananas met muntsuiker (lijkt bizar, maar is overheerlijk) en voor mijn pa slagroom erbij, en dan zijn we weer naar buiten gegaan voor koffie en taart.

Een paar foto’s die de kinderen hebben genomen vandaag:

opa

Tul

Onze hond van bijna veertien jaar oud.

gekkebekkenwolf

Tegen zes uur was iedereen naar huis, en ben ik in elkaar gezakt in de zetel. En deed Bart de afwas en stak de kinderen in bad en bed.

Die vent van mij, he, da’s gewoon de beste!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.