3 jaar

Vandaag werd mijn kleintje ook al drie jaar.

Drie jaar.

Bijna niet te geloven.

Zelf was hij er al lang mee bezig, en dan vooral met het feest. Gisteren zijn we dan ook de taarten gaan kiezen. Hij wilde een chocoladetaart, en een taart met veel slagroom voor opa (“Ja, want opa heeft al een dikke buik van al die slagroom!”), en dan nog een confituurtaart. Prima, natuurlijk.

Vandaag was hij eigenlijk al bij al nog vrij rustig. Deze voormiddag hebben we samen de slingers opgehangen en nog wat opgeruimd links en rechts, en ik heb hem zelfs zover gekregen dat hij in de namiddag nog even ging slapen. De argumentatie: “Dan mag je langer opblijven, tot iedereen naar huis is, en dan kan je beter spelen want dan ben je niet moe” hield duidelijk steek voor hem.

Om kwart over drie kwamen omaly en bompa toe, en ben ik hem zachtjes gaan wakker maken. De slaap had hem duidelijk deugd gedaan, en het vooruitzicht van het feestje zorgde ervoor dat hij dadelijk weer springlevend was 🙂 Hij kreeg meteen een grote brandweerauto en een paar boekjes, en van ons had hij al een nieuwe fiets gekregen.

Kobe1

Oma en opa hadden een waterkanon mee, en vooral ook een zak verkleedkleren van de buurvrouw. Het feit dat ze eigenlijk voor meisjes bedoeld waren, kon hem niet schelen. Het Megamindykostuum vond hij gewoon de max, en hij heeft er ook echt wel een tijdje mee rondgelopen. Wij lagen dubbel toe van het lachen, maar oordeel vooral zelf.

Kobe2

Gelukkig was het gestopt met druppelen en best wel aangenaam buiten, en konden we buiten taart eten. Helaas werden de kaarsjes uitgeblazen door de wind…

Kobe3

Kobe4

Kobe5

Kobe6

Intussen waren ook peter Dirk en Ilse toegekomen, met nog méér cadeautjes.

Kobe7

De cadeautjes waren ongelofelijk fijn voor hem, bij de taart glunderde hij, en het feit dat al die mensen daar waren speciaal voor hem, vond hij fantastisch. Het hoogtepunt was natuurlijk het feit dat zijn neefjes er waren om mee te spelen, en dat er nieuw speelgoed was.

Kobe8

Het was bijna negen uur voor de jongens in bed lagen, doodop allebei, maar wel allebei bijzonder tevreden. En meer moet dat toch echt niet zijn als je drie jaar bent.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.