Opgevulde courgettes, ofte zucchini op zijn Italiaans

Het volgende recept komt uit een kookboek van mijn ma, die er zo een hele reeks staan heeft. Het zou een authentiek Italiaans recept moeten zijn, en ze maakt het al sinds ik klein was. Hier ten huize is het intussen ook al een klassieker.

Disclaimer: ik was een foto vergeten, en deze waren al helemaal koud uit de koelkast, het zicht is dus een beetje anders.

courgettes

Bereidingstijd: ongeveer een uur (+ 20 min. oven)
Voor vier ruime porties:

Ingrediënten:

– vier courgettes, liefst zo recht mogelijk (ca. 800 gr.)
– twee middelgrote uien
– 3 eetlepels olijfolie
–  300 gr. rundsgehakt
– 150 gr. gekookte ham
– peterselie
– 1 ei
– 50 gr. geraspte kaas
– versgemalen peper
– kluitje boter
– 4 eetlepels tomatenpuree
– 8 lepels room (of koffiemelk)

– Was de courgettes, halveer ze in de lengte, en laat ze tien minuten koken in een ruime pan met het snijvlak naar beneden. Laat ze uitlekken, goed afkoelen, en hol ze uit met een lepel. Laat de pulp uitlekken.

– Snipper de uien, bak ze in de olijfolie, voeg het gehakt erbij en laat het al roerend vijf minuten meebakken.

– Snij de ham in kleine stukjes, vermeng ze met de peterselie en de fijngehakte courgettepulp. Voeg het ei, kaas, zout en peper erbij, en meng dat met het gehakt. Meng grondig door elkaar.

– Schik de uitgeholde courgettes in een beboterde ovenschaal, vul ze op met het mengsel. Meng de tomatenpuree met de room, en verdeel deze saus over de courgettes.

– Zet ze 20 minuten in de voorverwarmde oven op 200°C

– Serveer met pasta, zoals spirelli of farfalle.

Smakelijk!

Tip: het sausje smaakt nogal doordringend, ik laat het vaak weg, en strooi gewoon nog wat extra kaas op de courgettes, zoals op bijgevoegde foto. De kinderen eten er dan ketchup bij en zijn daar dolcontent mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *