Barcamp Gent editie 3

Mijn eerste barcamp, jawel. Bart was al naar zowat alle vorige edities geweest (ook die in Antwerpen en zo), maar zelf dacht ik altijd dat het te IT-gerelateerd was, en had ik bovendien altijd de kinderen.

Deze keer zaten de kinderen in Ronse bij mijn schoonouders, omdat ik ook nog een generale repetitie te zingen had, en moest ik Bart sowieso naar barcamp brengen (hij is zijn rijbewijs een maandje kwijt, vandaar). Toen ik dan vrijdag een paar onderwerpen zag passeren zoals ‘Tuinieren op balkon’, of iets met make-up, daagde het dat ik daar misschien ook nog wel iets kon gaan doen. Veel tijd had ik niet meer, dus het werd gewoon een verhaal van Orpheus en Eurydice (de versie van Vergilius).

Al bij al een zeer fijne dag gehad. Veel bekende gezichten natuurlijk, maar ook veel interessante topics. Helaas was het een druk bezet schema, zodat er altijd minstens 5 presentaties tegenover elkaar stonden. Jammer, ik heb een pak gemist.

Wat ik wel heb gezien:
– Bart over Old Media vs. New Media. Ik had mijn ventje nog nooit aan het werk gezien, vandaar.
– Monica Monté over hoe de fotoredactie bij De Standaard in zijn werk gaat. Leuk om te zien, interessant om weten.
– Steffest over het beheer van al zijn toestellen, inclusief domotica, met zijn smartphone. Weg met de bakjes! Hilarische presentatie 🙂
– Stijn, nota bene een oudleerling van me, over zijn werk bij de Krant van West-Vlaanderen, en hoe weinig burgerjournalisten eigenlijk wel bijdragen.
– Karen Vander Plaetsen over het feit dat de Mona Lisa niet moeilijk te kopiëren is. Is kopiëren kunst, of roof? Interessante vragen, eigenlijk.
– een korte improsessie met Bart Van Loon. Deed me bijzonder veel zin krijgen om opnieuw te beginnen met impro. Goh, als ik nu maar twee levens had he.

Tegen half vijf ben ik weggeglipt om te gaan zingen, en om half acht stond ik voor de gesloten deur van de White Cat, waar de rest net naartoe op weg was. De kuisvrouw liet ons binnen in de warmte, maar beleefdheidshalve hebben we maar gewacht om iets te drinken. Er stond wél een piano, waar Bart Van Loon binnen de kortste keren achter zat, en waar ik dan maar wat bij zitten kwelen heb. Zonder partituren of teksten valt dat nog tegen :-p Gelukkig waren er smartphones bij de vleet, zodat we wel hier en daar een akkoordenschema of tekst konden terugvinden. Ik heb me in elk geval goed geamuseerd, en bij deze wil ik me verontschuldigen bij de andere aanwezigen voor het gejengel.

Conclusie: de volgende keer, als het nog eens barcamp is, ga ik opnieuw proberen de kinderen ergens aan een haakje te hangen. Het was echt wel interessant.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *