Moeh!

Raaaaah!!! Terug van een ijskoude Poortavond, en weer helemaal verzot op Athera en zijn bewoners! Man man man, het was goed!

Dat kasteel van Beersel, dat is goed gek! Een prachtig kasteel, dat wel, met van die smalle smalle draaitrapjes naar de torens. De binnenplaats is gekasseid, maar mag wel eens herlegd worden. De omwalling tussen de torens is veel erger: dat is blijkbaar destijds gebouwd in baksteen, met serieus stevige cement. De bakstenen zijn intussen weggesleten, maar de cement is blijven staan, zodat je eigenlijk gewoon op een maaswerk tussen de stenen loopt. Bijzonder gevaarlijk voor de enkels, zeker als je probeert te lopen in plaats van omzichtig te stappen. Erger aan het kasteel is, dat er geen ramen zijn. We hadden met andere woorden geen enkele warme plaats, overal waren er metershoge raamopeningen in de torens, waar de wind vrijelijk door blies. Man, ik was blij voor thermisch ondergoed en dikke bonten capes 🙂 Ik heb gevoel dat ik zowat de enige was die geen kou heeft gehad.

Het spel zelf was ook fantastisch. Hier en daar kwam de commentaar dat het scenario iets te strak was en te weinig ruimte liet voor eigen inbreng, maar dat vond ik niet. Op bepaalde momenten heb ik zelfs gewoon een hoop bont uitgespeeld wegens veel te warm. Ik stond stijf van de adrenaline (Overleef ik het? Val ik hier dood? Wordt mijn medespeler en stamlid hier doodgemarteld, of kan ik hem nog redden?) en dus stond ik te zweten. Op andere momenten was het louter fysiek: loop maar eens naar de hoogste toren langs zo’n wenteltrapje omhoog (waar ik op bepaald moment zelfs ietwat zijdelings op moest, mijn bontlagen waren er teveel aan), waarna je te horen krijgt dat er beneden problemen zijn en jouw hulp dringend gevraagd wordt. Terug naar beneden crossen dus.

Voor mij was het een goeie 🙂 Om half zeven lag ik in mijn eigen bedje (ginder slapen bleek uiteindelijk voor mij geen optie meer wegens te koud) en was alle examenstress uit mijn hoofd gewaaid. Dat hoofd zit inmiddels vol met cirkelmagiërs, tijdsfluxen, geile warracks, nieuwe martelmethodieken, gestolen spreukenboeken, mithriladers, knappe minnaars…

Benieuwd hoe lang het zal duren voor ik dàt dan weer uit mijn systeem krijg :-p

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.