Awakening

Gisterenavond was er eentje om te herinneren.

Ik ben naar een bal geweest. Niet zomaar een bal, nee, een gemaskerd bal, in galakledij van de middeleeuwen tot nu, met een heuse dansinitiatie, een prijs voor het beste kostuum, maskers af om middernacht, en vooral, een schitterende setting. Als je nog nooit in de vroegere kerk van het Monasterium (Hotel Poortackere, hier in Gent) bent geweest, het is de moeite!

Het aanwezige volk waren voornamelijk deelnemers aan Avatar, een groots opgezette LARP in het midden van de zomer. Ze wilden nu ook wel eens iets doen dat zowel de Franstalige kant als de Vlamingen kon bij elkaar brengen buiten het evenement zelf.

Aangezien het allemaal rollenspelers waren, waren de kostuums ook navenant: ik heb prachtige dingen gezien.

Het leuke vond ik nog, dat een van mijn beste vriendinnen gewonnen heeft met het mooiste kostuum. Nu, ze had er ook werk van gemaakt: ze was een prachtige jurk gaan huren, had een masker gekocht, en was bij de kapper langsgeweest.

Nathalie

De foto’s zijn trouwens prachtig, en hier te bewonderen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *