Coolpix

Mijn vorige fototoestelletje was de geest aan het geven. Het trouwe Olympusje had me jarenlang gediend en vooral in mijn handtas geresideerd, en nu was de schuifklep voor de lens het aan het begeven.

Ik had de opmerking al een paar keer laten vallen dat ik aan een nieuw toestel toe was, opnieuw een digitaal lichtgewicht klein ding, dat opnieuw in mijn handtas mocht wonen. Kwestie van hints te geven voor toekomstige verjaardagen en zo.

coolpix-s220

En jawel: een paar weken geleden kwam Bart thuis met een cadeautje, nog een late moederdag. Het betrof een voor mij ideaal klein ding: compact, licht, en precies ook wel stevig. Ik heb het net even gewogen: met koordje bij weegt het 116 gram. En ja, de foto’s zijn dik in orde. Toch voor een zondagsfotograaf als ik, die voornamelijk de kinderen fotografeert en andere stommiteiten, en niet wil rondzeulen met een zware body en bijpassende lenzen. Want zeg nu zelf: zo’n ding parkeer je niet dag-in-dag-uit in je sacoche :-p

Eén antwoord op “Coolpix”

  1. Coolpix is cool, maar één raad: die dingen gaan meestal een tijdje mee. En dan zit je met een batterij of 2 die zich na verloop van tijd niet meer laten opladen. Ik heb er voor mijn toestel van 6 jaar oud nog een paar via “tinternet” kunnen bestellen in Engeland. Bij een volgend toestel koop ik meteen een paar batterijen extra.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *