Hesp

Dat snap ik dus niet he.

Ik kom om stipt zes uur bij de slager, die open is tot half zeven. Ik bestel wat diverse dingen aan vlees, en een paar schellen hesp van een centimeter dik. De verkoopster bekijkt me met een meewarige blik, en zegt dat dat niet meer gaat.

“Ha nee, mevrouw, ik kan niks meer snijden.”

Verbaasde blik van mijn kant.

“Ha ja hé mevrouw, de machine is al volledig gekuist en dus kan ik niet meer snijden.”

Nog steeds een verbaasde blik van mijn kant. “Jullie zijn toch open tot half zeven?”

“Ja hoor, mevrouw, tot uw dienst!” (Beleefd zijn ze wel, dat moet je ze nageven.)

“Dus dat maakt dat ge na zes uur niks meer kunt krijgen dat gesneden is, en dat ik nu nog naar den Delhaize of zo moet?”

“Ah ja he mevrouw, wij hebben ook gedaan om half zeven, hé, en dan moet alles gekuist zijn.”

Nu begrijp ik dat wel, maar er zijn wellicht toch andere dingen om eerst te kuisen, dat ge niet uw snijmachien al een dik half uur op voorhand onbruikbaar hebt gemaakt…

Enfin, een van de slagers kwam erbij, en bood aan om de schellen, als ze dan toch een centimeter dik moesten zijn, met de hand te snijden. Van een betere (en duurdere) kwaliteit, dat wel, maar ik had tenminste de hesp om in mijn rijstberg te doen. Hoofdschuddend.

4 Antwoorden op “Hesp”

  1. En dan klagen dat mensen te veel naar supermarkten gaan en de kleine zelfstandige links laten liggen…

  2. huh? wat is me dat nu?

    Ofwel moeten die mensen om half 7 naar huis en sluit de winkel om 6u opdat men alles kan schoonmaken? Ofwel ruimt men pas om half 7 op eh? Maar dit is echt klantonvriendelijk.

  3. Dit klinkt zo herkenbaar. De slager om de hoek bij ons sluit om 18u en begint zo rond 17u15 alles weg te halen uit zijn koeltoog. Dus hoe later de klant is, hoe minder keuze er is, een mens moet goed plannen om op tijd nog iets te pakken te krijgen (ze werken van links naar rechts, dus beginnen bij de kipfilets en eindigen bij de kaas is de boodschap). Ik erger mij er dood aan, klantvriendelijk is het alleszins niet!

    En dan te zeggen dat ik de mensen nooit uit mijn leeszaal buitenkrijg op het uur dat ik sluit. Als de leeszaal om 16u30 sluit, ben ik quasi nooit weg voor 16u45/17u.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *