Wifiperikelen

Ik snap het dus echt niet. De laatste paar weken zit ik met mijn laptop in de zetel te surfen. Op het draadloos netwerk, uiteraard.

Toen mijn computer me een goeie week geleden vroeg een Windows update uit te voeren, deed ik dat braafjes. Als resultaat was de connectie met het netwerk naar de knoppen.
Sindsdien probeert mijn laptop elke keer als ik hem aanzet, connectie te maken met ons draadloos netwerk, en lukt dat niet. Pas als ik manueel voor een paar seconden inlog op een onbeveiligd draadloos netwerk hier in de buurt, en daarna op dat van ons, is er probleemloos connectie, voor de rest van de dag.

Probleem dus als er geen andere netwerken in de buurt beschikbaar zijn natuurlijk, want hoe vaak ik ook probeer: inloggen op ons eigen netwerk lukt niet als ik niet eerst op een ander netwerk kan inloggen.

Kent iemand dit probleem, en vooral: weet iemand hoe ik dit kan oplossen? Eeuwige dankbaarheid zal uw deel zijn.

3 Antwoorden op “Wifiperikelen”

 1. @Erik kostelijke oplossing 🙂

  Je bent de enige met dit probleem?
  – update zoeken van wifi adapter
  – beveiliging van AP eens aanpassen van wep naar WPA of omgekeerd, en zien of je dan nog problemen hebt
  – herinstallatie wifi-adapter
  – voorkeursnetwerken eens verwijderen, of zorgen dat je eigen netwerk als eerste staat

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.